reclama autocenter

medic - pacientCă s-au angajat, au ieșit la pensie sau că plătesc personal plata contribuției la Sănătate, aproximativ 15.000 de nemțeni au intrat în baza de date a asigurărilor de sănătate, începând cu 1 septembrie 2014 și până acum.

Astfel, în perioada imediat următoare, la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț este așteptat un calup de 15.000 de carduri de sănătate pentru nemțenii care s-au asigurat de la acea dată. De asemenea, aproape 1.400 de carduri duplicat au ajuns la CAS Neamț, în trei tranșe, pentru nemțenii care au pierdut cardul, le-a fost furat sau s-a deteriorat. Aproape 1.700 de nemțeni au depus cereri la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț pentru eliberarea unui duplicat al cardului național de sănătate, dar multora dintre aceștia nu li s-a emis un duplicat până la această dată.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanți ai CAS Neamț, sunt persoane, cam 50 la număr, care au făcut o cerere pentru un duplicat încă din perioada aprilie-mai și nu li s-a eliberat un al doilea card. În aceeași situație se află și câțiva nemțeni cărora le-au expirat acea adeverință de înlocuire a cardului, valabilă 60 de zile, și care nu au primit cardul în tot timpul acesta.

Furnizorii de servicii medicale pot acorda consultații sau rețete compensate celor care apar în sistem ca fiind asigurați, dar care nu au primit încă un card, duplicat sau nu. Nu trebuie decât să acceseze sistemul unic de informații al CNAS și să verifice online starea asiguratului.

„În situația în care asiguratul nu a intrat în posesia cardului din motive independente de voința lui, vom face demersurile necesare pentru a înlesni punerea în posesie în cel mai scurt timp”, au declarat, în luna mai, printr-un comunicat de presă, reprezentanți ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

În luna septembrie, la nivelul județului Neamț, încă mai sunt persoane asigurate care nu au primit un card de sănătate din motive independente de voința lor și care au făcut o cerere încă din aprilie sau mai. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentDIICOT Neamţ îi vrea după gratii pe gateriştii de la Bicaz Chei
Articolul următor200 de locuri de „manager” pentru profesorii din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.