lemne politia 03_resizeProcurorii DIICOT Neamţ au contestat decizia Tribunalului Neamţ de a-i plasa sub control judiciar pe cei 5 reţinuţi, în urma descinderilor făcute în comunele Bicaz Chei şi Bicaz Ardeal.

Decizia finală va fi luată de Curtea de Apel Bacău, posibil în această săptămână, dacă dosarul va ajunge în două-trei zile pe rolul curţii.

Deocamdată, judecătorul care a decis să respingă propunerea de arestare a celor 5 nu şi-a motivat hotărârea şi, din acest motiv, cauza n-a fost trimisă încă la instanţa superioară.

Reamintim că, după ce-au făcut 29 de percheziţii la domiciliile şi la firmele celor implicaţi în constituirea unui grup infracţional organizat, în seara de 17 septembrie, în jurul orei 22, procurorii DIICOT au decis să reţină 5 dintre persoanele cercetate pentru afaceri ilegale cu lemn. Doi sunt gaterişti foarte cunoscuţi în comuna Bicaz Chei: Adrian şi Iulian Panţîr, care administrează firmele Bradu Forest şi Pan&Forest. Ceilalţi doi oameni de afaceri sunt Emil Moldovan, administratorul SC Mold Tranzit Bicaz Chei şi Peter Alexandru Asztalos, administratorul SC Alex Company Trans, iar al cincilea care a primit ordonanţă de reţinere este pădurarul Ioan Marcu.

Conform comunicatului DIICOT, la percheziţii au fost ridicate sumele de 64.000 de euro, 50.000 de lei, 1.200 de dolari şi 200 de lire sterline şi au fost găsite importante cantităţi de lemn nemarcat „de provenienţă ilicită”. Anchetatorii au mai stabilit că prejudiciul produs bugetului de stat prin evaziune fiscală în acest caz este de circa 2.300.000 de lei. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPompieri din 3 judeţe au exersat intervenţia la accidente rutiere şi chimice
Articolul următor15.000 de nemțeni s-au asigurat la Sănătate de la 1 septembrie 2014
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.