isu-autospecialaZeci de pompieri din județele Botoșani, Suceava și Iași au participat, marți (22 septembrie) la prânz, la un amplu exercițiu de cooperare pentru limitarea și înlăturarea efectelor unor situații de urgență cu manifestări deosebit de rapide produse pe raza localității Vorona, în zona Mănăstirii Vorona, relatează Agerpres.

Exercițiul a constat în simularea unor intervenții ale angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență în cazul unui accident rutier cu 30 de victime, ca urmare a coliziunii dintre un microbuz și 4 autoturisme, dar și în cazul unui accident chimic, a unor persoane dispărute în pădure și a unui înec.

“Scopul exercițiului este de pregătire a forțelor implicate în gestionarea situațiilor de urgență și organizarea cooperării cu toate forțele participante din județ și cu forțe și mijloace profesioniste din județele limitrofe”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, Dorina Lupu.

La acțiunile de intervenție și înlăturarea efectelor negative ale situațiilor tactice au participat forțe și mijloace ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Botoșani, Suceava și Iași, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Serviciului Județean de Ambulanță, UPU—SMURD Regional Iași, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Silvice Botoșani, Agenției pentru Protecția Mediului, voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Botoșani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vorona. (ZCH NEWS)

Articolul precedent”Nocturna Bibliotecilor, Citadela Culturală” se va ține și la Bicaz
Articolul următorDIICOT Neamţ îi vrea după gratii pe gateriştii de la Bicaz Chei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.