bicaz afisLa sfârșitul acestei săptămâni, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 25/26 septembrie, Biblioteca Orășenească ”Mihai Eminescu” din Bicaz va avea un program special pentru iubitorii de cultură.

Mai precis, reprezentanții bibliotecii s-au hotărât ca, pentru al III-lea an, consecutiv, să organizeze „Nocturna Bibliotecilor, Citadela Culturală”, o acțiune care,la nivel național, a ajuns la cea de-a V-a ediție. Programul evenimentului va începe la ora 18 și se va încheia la ora 24.

Inițiativa a pornit, la nivel național, în urmă cu 5 ani în ideea de a găsi soluții pentru atragerea cititorilor. Un mod diferit decât cel pe care îl întâlnim uzual într-o astfel de instituție. Încă de la prima ediție organizată aici la Biblioteca Mihai Eminescu din Bicaz am obsevat că evenimentul s-a bucurat de un impact deosebit de mare prin prezența bogată a tinerilor care au răspuns în fața acestei provocări culturale. Ne-am bucurat să vedem că a doua zi, după încheierea nocturnei, am fost întrebați când va fi organizată următoarea ediție. Impresionant este că, în sprijinirea organizării acestui moment ne sunt alături tot timpul directorii de școli și profesorii din unitățile școlare din această zonă. De altfel, acțiunea nu face altceva decât să cimenteze vechea relație care s-a creat între școală și bibliotecă”, a precizat Ion Asavei, directorul Bibliotecii ”Mihai Eminescu” Bicaz.

Programul nocturnei va fi deschis cu un concurs de desen destinat preșcolarilor – „Micii desenatori”, va continua cu comunicări pregătite de liceenii de la ”Carol I” – Bicaz și un recital de poezii pregătit de profesorii coordonatori Geanina Hreniuc și Mihaela Apetroei. Un alt moment, din programul manifestării, aparține profesorilor de istorie, de la Liceul Carol I, Mihai Apopei și Xenia Sârbu, coordonatorii elevilor ce au reprezentat județul Neamț la faza națională a concursul Cultură și civilizație românească. De asemenea, în intervalul orar amintit, vor mai fi puse în scenă mai multe momente muzicale. Profesoara Cristina Marin și Mihai Coșerariu vor interpreta numeroase piese de muzică folk, iar prof. Elena Ropotoaia este invitată alături de grupul de copii ”Florile Ceahlăului” (Bicazu Ardelean) să încânte publicul cu chitările lor. (M. TEODOROF)

Articolul precedentS-a spânzurat din cauza depresiei
Articolul următorPompieri din 3 judeţe au exersat intervenţia la accidente rutiere şi chimice
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.