ambulanta 08O femeie de 57 de ani, din Bicaz Chei, a fost găsită spânzurată, luni, 21 septembrie, în jurul prânzului, de către soț. Femeia era cunoscută cu depresie de mai mulți ani și, se pare, gândul sinucigaș nu i-a dat pace până nu l-a pus în practică.

„Femeia de 57 de ani a fost găsită decedată, prin spânzurare, într-o șură din spatele casei. Pacienta era cunoscută cu depresie de mai mulţi ani. Aceasta nu mai avea funcții vitale de aproximativ două ore. Echipajul medical deplasat la locul solicitării, în Bicaz Chei, nu a mai putut decât să constate decesul femeii”, a declarat Mihaela Olaru, asistenta șefă a Serviciului de Ambulanță Județean Neamț.

„Spre deosebire de cei care au doar tentativă de suicid, fără a avea această intenţie, ci doar încearcă să atragă atenţia asupra problemelor sale ca să fie ajutaţi, sinucigaşul se hotărăşte să o facă izolându-se. El o face într-un spaţiu izolat, atunci când știe că cei care îl pot salva nu au cum să ajungă la timp. Sinuciderea este ultimul simptom al unei depresii netratate”, a declarat dr. Rodica Stan, șefa secției Psihiatrie a Spitalului județean de Urgență Piatra Neamț.

Ochii umflați, cearcăne adânci, zâmbet șters, tristețe permanentă, persoane retrase care preferă să rămână în lumea lor, care ascund că suferă de această boală, creând imaginea că le este bine. Acestea sunt doar câteva simptome, conform specialiștilor, potrivit cărora o persoană suferă de depresie. Depresia, numită și boala secolului XXI, depistată la timp, se tratează cu medicamente, ca orice boală. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în anul 2020 depresia va deveni a doua cauză de mortalitate, după bolile cardiovasculare. În România, peste două milioane de oameni suferă de această afecţiune gravă. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentCu laptopul la toaleta din fundul curţii!
Articolul următor”Nocturna Bibliotecilor, Citadela Culturală” se va ține și la Bicaz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.