florin turcanuACTUALIZARE 3: Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Florin Țurcanu, a declarat miercuri, 23 septembrie, pentru Agerpres, că nu are cunoștință despre acuzațiile pe care procurorii anticorupție i le aduc și neagă orice implicare în faptele de corupție anchetate de aceștia.

“Nici nu știu despre ce este vorba. Aștept să văd ce se întâmplă. Atâta timp cât am condus CJ și am condus și PNL și văd descinderi la CJ și PNL, există și posibilitatea ca ancheta să mă vizeze. Eu știu că nu am dat nicio dispoziție niciunui angajat să facă vreo ilegalitate”, a afirmat Țurcanu.

ACTUALIZARE 2: Perchezițiile efectuate miercuri (23 septembrie) de procurorii DNA în municipiul Botoșani îl vizează pe fostul președinte al Consiliului Județean (CJ), Florin Țurcanu, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Țurcanu este suspectat de trafic de influență, abuz în serviciu și fals, infracțiuni care ar fi fost săvârșite între anii 2012 și 2014, conform acelorași surse.

cj botosaniACTUALIZARE 1: Procurorii din cadrul Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, miercuri (23 septembrie) dimineață, percheziții şi la sediul filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Procurorii din cadrul Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, miercuri (23 septembrie) dimineață, percheziții la sediul Consiliului Județean Botoșani. Potrivit unui comunicat al DNA, perchezițiile au loc într-o cauză penală care vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2014.

”În cursul zilei de 23 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații situate pe raza județului Botoșani, reprezentând sediul unei instituții publice și sediul filialei teritoriale a unui partid politic”, se arată în comunicat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani. (ZCH NEWS)

Articolul precedent200 de locuri de „manager” pentru profesorii din Neamț
Articolul următorACTUALIZARE DIICOT i-a prins când “transferau” 5 afgani şi-un iranian! COMUNICAT OFICIAL DIICOT
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.