itpf iasi
ITPF IAŞI

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au destructurat un grup infracțional organizat format din 5 persoane, cetățeni români și moldoveni, care desfășura activități ilicite pe linia migrației ilegale. Luni, 21 septembrie, în municipiul Iași, s-a realizat prinderea în flagrant a membrilor grupului, în timp ce transferau 6 imigranți dintr-un autoturism în altul pentru a fi transportați la frontiera de vest a României. După audierea persoanelor, procurorii DIICOT Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți, luând măsura reținerii pentru 24 de ore față de 3 membri ai grupului, ceilalți doi fiind cercetați în stare de libertate.

“Membrii grupului, format din 5 cetățeni români și din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 și 52 ani, aveau rolul de a prelua imigranții intrați în România de pe teritoriul Republicii Moldova și de a-i transporta până la frontiera de vest, primind în schimbul activității infracționale sume cuprinse între 1.000 și 4.000 euro pentru fiecare persoană transportată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Iași, comisar de poliție Mihaela Denis Lazăr.

Luni, 21 septembrie, începând cu ora 06.30, în urma schimbului de informații cu autoritățile de frontieră vecine, polițiști de frontieră din cadrul ITPF Iași au monitorizat membrii grupării în timp ce transportau un grup de imigranți de la frontiera cu Republica Moldova, până în municipiul Iași, unde au acționat pentru prinderea în flagrant a acestora. Traficanții transferau cele șase persoane, trei adulți și trei copii, dintr-un autoturism înmatriculat în județul Iași, în altul înmatriculat în Bulgaria, cu care urmau să fie transportate până la frontiera de vest a României.

Pentru continuarea cercetărilor, persoanele și autoturismele au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. Din cercetările efectuate și în urma schimbului de informații cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, lucrătorii noștri au stabilit că cei șase imigranți sunt cetățeni afgani (doi adulți și trei minori) și un iranian.

Asupra membrilor grupului și în autoturisme au fost descoperite 14 telefoane mobile, diferite înscrisuri în legătură cu cauza, precum și diverse sume în bani (9.550 euro, 1.450 dolari SUA, 310 lei și 5.000 lei moldoveneşti). Mijloacele de transport, în valoare de 9.400 euro și bunurile descoperite au fost ridicate în vederea confiscării.

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de trei dintre membrii grupului, urmând a fi solicitată Tribunalului Iași măsura arestării preventive, ceilalți doi fiind cercetați în stare de libertate. La finalizarea cercetărilor cei șase imigranți au fost conduși și predați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de Azil Rădăuți. Cercetările continuă, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, în vederea documentării întregii arii infracționale”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi.

Imagini video www.itpfiasi.ro și www.politiadefrontiera.ro. (ZCH NEWS)

Comunicatul DIICOT, AICI.

Articolul precedentACTUALIZARE Percheziţii DNA la CJ şi PNL Botoşani! Florin Ţurcanu: “Nici nu știu despre ce e vorba”
Articolul următorNoaptea cercetătorilor la Observatorul Astronomic Bârlad
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.