vaslui barlad astronomie“Noaptea Cercetătorilor” se va derula la Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad (Vaslui), vineri, 25 septembrie 2015, între orele 19,00 – 23,00, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei

Noaptea cercetătorilor este un eveniment desfășurat anual în peste 300 de orașe din Europa. Anul acesta, în România, Noaptea Cercetătorilor va avea loc la Arad, București, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Târgu Jiu, Timișoara, Tulcea și Bârlad.

Observatorul Astronomic din Bârlad propune publicului vizitator două activități distincte:

  • Observații astronomice vizuale, unde publicul va avea ocazia să observe vizual prin telescoapele din dotare, obiecte cerești vizibile în perioada aceasta, (Luna, stele duble, roiuri de stele, galaxii, nebuloase, etc.);
  • Observații astronomice cu caracter științific (transmisii live pe plasma tv din incinta sălii observatorului astronomic a unor imagini captate de telescopul principal care este folosit pentru cercetare științifică și astrofotografie.

“Trebuie să precizez că, în cazul în care vremea nu va fi potrivită pentru acest gen de activitate, o să abordăm un plan de rezervă ce va consta în demonstrații științifice, asupra modului în care se pot determina pozițiile asteroizilor și cometelor, dar și alte informații despre nove și supernove etc. Intrarea va fi fi liberă! Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1026693797349111/”, a declarat Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad, coordonator al Astroclubului “Perseus” Bârlad. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE DIICOT i-a prins când “transferau” 5 afgani şi-un iranian! COMUNICAT OFICIAL DIICOT
Articolul următorElev – ministru al apărării pentru o zi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.