cezar dumitru rosuElevul Cezar-Dumitru Roşu, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi, vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor, va fi ministru al Apărării Naţionale, însă doar pentru o zi.

Ieşeanul a participat la concursul naţional “Ministru pentru o zi”, organizat, în luna august, de Consiliul Naţional al Elevilor (C.N.E.) şi Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu alte ministere.

Mai mulţi elevi ieşeni s-au înscris în această competiţie, dar până acum a fost anunţat rezultatul doar pentru Ministerul Apărării Naţionale.

În urma aplicaţiei trimise pe portalul C.N.E. – www. wedu.ro -, care a constat în prezentarea a două proiecte implementate pentru elevi, argumentarea alegerii ministerului pentru care candidează şi iniţierea unui proiect pentru această instituţie, Cezar Roşu a obţinut cele mai multe voturi pe platformă. În final, alegerea candidaturii elevului ieşean pentru acest portofoliu a fost făcută prin consultarea Ministrului Apărării, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

În perioada care urmează, tânărul ministru va deţine portofoliul Ministerului Apărării Naţionale timp de o zi, eveniment care va avea loc la București sau la Iași.

Eu am aplicat în mod special pentru Ministerul Apărării Naţionale, deoarece consider că în acest domeniu pot contribui cu idei şi planuri de dezvoltare atât pentru M.Ap.N, cât şi pentru elevii ce vor afla despre acest proiect prin intermediul meu”,  a declarat Cezar Roşu.

“Proiectul “Ministru pentru o zi”, aflat la a II-a ediţie, este o oportunitate pentru toţi elevii, datorita scopului de a promova elevii lideri ca actori implicaţi în problemele comunităţii, dar şi creşterea cadrului de percepţie a elevilor asupra activităţii ministerelor.

Jocurile de rol, prin care elevii exersează funcţiile de primar, prefect sau ministru, reprezintă o modalitate interactivă şi inedită de implicare activă a acestora în viaţa comunităţii”,  a subliniat prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspector Școlar General. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNoaptea cercetătorilor la Observatorul Astronomic Bârlad
Articolul următor10.000 de copaci s-au făcut scrum la Sagna
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.