incendiu in padure_resizeUn incendiu de proporţii, extins din grădina unei gospodării, a afectat două hectare de litieră din comuna Sagna, în după-amiaza de 22 septembrie.

„La locul indicat s-au deplasat 4 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii, 3 membri ai SVSU Sagna şi 3 angajaţi ai Ocolului Silvic Horia, constatând că ardea litieră, la marginea pădurii, existând pericolul extinderii incendiului către pădure şi rândul de locuinţe din apropiere, având în vedere vântul care bătea cu putere”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

“Pentru localizarea incendiului s-a acţionat pe două direcţii -– pompierii voluntari şi angajaţii ocolului silvic au acţionat cu bătătoare pentru a opri extinderea către pădure, în timp ce pompierii au realizat două dispozitive de stingere, trecând furtunurile prin curţi, pentru a proteja locuinţele. Forţele au stins incendiul după acţiuni ce au durat o oră şi jumătate”.

După ce-au lichidat incendiul, pompierii au evaluat pagubele şi au stabilit că au ars 10.000 de arbori (salcâmi şi plopi) cu vârste de până la 5 ani. Totul din cauza unui foc lăsat nesupravegheat de un gospodar care o fi vrut să scape de frunzele uscate şi a “curăţat” totul pe o suprafaţă de două hectare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentElev – ministru al apărării pentru o zi!
Articolul următorŞtafeta veteranilor, predată la Turnul lui Ştefan
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.