veterani afisÎn ziua de 25 septembrie, începând cu ora 10, pe Platoul Curtea Domnească/Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ, va avea loc un moment comemorativ ocazionat de sosirea „Ştafetei Veteranilor” din garnizoana Iaşi şi plecarea spre garnizoana Vatra Dornei (destinaţie finală garnizoana Carei), pentru întâmpinarea Zilei Armatei României, în contextul Anului Veteranilor de război – 2015.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 164 din acest an, anul 2015 a fost declarat Anul Veteranilor de Război, având în vedere că s-au împlinit 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

În acest context, în întâmpinarea apropiatei Zile a Armatei Române, cele trei asociaţii aflate sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, respectiv Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, împreună cu Grupul INVICTUS România constituit, preponderent, din tineri veterani ai teatrelor de operaţii din Irak şi Afganistan, au iniţiat un proiect dedicat comemorării Eroilor Armatei României din cel de-al Doilea Război Mondial, intitulat „Ştafeta Veteranilor”. Acţiunea constituie o reeditare a ediţiei 2014, în care tinerii voluntari ai Grupului INVICTUS România au alergat între oraşele Bucureşti şi Carei, urmând, în mod simbolic, traseul parcurs de Armata Română în luptele pentru eliberarea teritoriului naţional de după 23 August 1944. Principalul scop al desfăşurării acestei ştafete este de a promova valorile naţionale prin comemorarea celor care au luptat sub Drapelul României.

Totodată, proiectul vizează strângerea de fonduri pentru cauza INVICTUS, respectiv de a trimite un militar rănit în teatrele de operaţii, la Jocurile Paramilitare INVICTUS 2016.

Conform comunicatului Garnizoanei Piatra-Neamţ, primirea Ştafetei veteranilor, care va avea loc pe 25 septembrie, va fi urmată de un cuvânt de deschidere al comandantului garnizoanei, de cuvântarea unui veteran din teatrul de operaţii şi de discursul prefectului.

Articolul precedent10.000 de copaci s-au făcut scrum la Sagna
Articolul următorFESTIVALUL DE TEATRU PIATRA NEAMȚ PLEDEZ PENTRU TINE(RI) – ediția a XXVII-a PROGRAMUL PE LARG
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.