0:00

Ovidiu Petrică Boandă, arestat chiar în Ajunul Crăciunului, pentru că a fost prins, în repetate rânduri, conducând deşi avea permisul anulat, a atacat măsura, sperând că va fi liber de revelion. Iar decizia Tribunalului Neamţ, luată în ziua de 29 decembrie, începe promiţător: Tribunalul Neamț lucrează: inculpatul Boandă arestat preventiv până anul viitor!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdmite contestaţia formulată de către contestatorul-inculpat BOANDĂ OVIDIU-PETRICĂ împotriva încheierii nr. 71 din data de 22.12.2015, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Piatra Neamţ, în dosarul nr.10082/279/2015. Desfiinţează în parte încheierea contestată, doar în ce priveşte perioada pentru care s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului, în sensul că arestarea preventivă s-a dispus pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, respectiv data de 24.12.2015, până la data 22.01.2016, inclusiv”.

Ovidiu Boandă a fost dus la arestare pe 22 decembrie, dar, până s-a pronunţat instanţa, ordonanţa de reţinere a expirat, aşa că a fost pus în libertate şi a fost încătuşat două zile mai târziu. El este cunoscut pentru ţepele pe care le-a dat, împreună cu partenera lui de „afaceri”, Claudia Apopei, prin firme fantomă, şi pentru faptul că este specializat în evaziune fiscală. Ultima anchetă de amploare care i-a vizat pe cei doi a fost făcută de Poliţia Alba, în colaborare cu poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Neamț, Suceava, Maramureș şi Satu Mare, în decembrie 2014. S-au făcut atunci 37 de percheziţii şi au fost identificate 14 din cele 15 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, ”la data de 04 decembrie 2014, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un număr de 11 inculpaţi. Faţă de inculpaţii BOANDĂ OVIDIU PETRICĂ, ŢABREA SILVIU, RADU MARIANA, DUVLEA LIVIU ILIE, FĂŢAN VASILE, SPIESCU VASILE SORIN, CRĂCĂOANU CONSTANTIN CIPRIAN şi MIHAI FLORIN s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală. Faţă de inculpaţii CERNAT PETRU şi APOPEI CLAUDIA, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, s-a propus instanţei de judecată, arestarea preventivă, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba,

Ca stare de fapt s-a reţinut că inculpatul CERNAT PETRU, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, a înregistrat cheltuieli fictive cu achiziţii de material lemnos de la un număr de 8 societăţi (inactive, care nu recunosc relaţia comercială, respectiv au un comportament de tip fantomă), printre furnizorii de facturi fiind şi societăţile coordonate de inculpata APOPEI CLAUDIA, care nu funcţionau la sediile sociale declarate. Totodată, s-a reţinut şi fapta de evaziune fiscală prin ascunderea sursei impozabile şi sustragerea în acest mod de la plata unui impozit pe venit cu reţinere la sursă. Prejudiciul total cauzat se cifrează la valoarea de 766.342 lei”.

(C. MIRCEA)

foto: Mediafax

Articolul precedentConstantin Iacoban – oficial în Naționala României
Articolul următorFura curent de la vecinii plecaţi în străinătate!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.