Președintele Consiliului Județean Neamț a primit tricoul oficial al Naționalei României. Ce-i drept, doar cadou. Oficiile au fost făcute de Cristian Vornicu, delegat UEFA pentru jocurile oficiale de fotbal în sală (meciuri din cupele europene şi meciurile interţări) şi membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, care și-a manifestat astfel recunoștința față de președintele Iacoban, pentru… disponibilitate.

Am ţinut să îi mulţumim domnului preşedinte Constantin Iacoban pentru disponibilitate şi cel mai potrivit lucru mi s-a părut tricoul oficial al naţionalei noastre, pe care sportivii noştri îl vor purta în Turneul Final al Campionatului European de Fotbal, care va avea loc în Franţa, între 10 iunie – 10 iulie, anul viitor. Meciul de deschidere va fi jucat de naţionala României cu echipa ţării gazdă”, a declarat Cristian Vornicu, preşedintele echipei de fotbal în sală Ceahlăul Piatra Neamţ.

Cadoul a fost bine primit, mai ales că valoarea lui este simbolică și, astfel, nu trebuie declarat, cunoscute fiind antecedentele Consiliului Județean Neamț cu cadouri pe care a trebuit să le returneze la recomandarea imperioasă a Curții de Conturi.

Mi-a făcut o surpriză deosebit de plăcută. Acest tricou e un dar special. Îi mulţumesc pentru atenţia acordată şi îl asigur pe domnul Cristian Vornicu de faptul că şi pe viitor, Consiliul Judeţean Neamţ va fi alături de sport şi va susţine mişcarea sportivă din judeţ”, a declarat Constantin Iacoban.

Disponibilitatea CJ Neamț a avut și o latură pragmatică, fiindcă, potrivit oficialilor de la județ, echipa de fotbal în sală Ceahlăul Piatra Neamț a primit în acest an 60.000 de lei, bani de la buget pentru un proiect depus în virtutea celebrei legi a finanțărilor nerambursabile din fonduri publice.

Și, pentru a încheia într-o notă festivă, specifică finalului de an, această informație, se cuvine precizat că echipa de care răspunde dl. Vornicu a activat în Liga I, iar acum este în Liga a II-a. (D. OSTAHIE)