arestat catuseUn tânăr de 26 de ani din Săbăoani a fost reţinut de poliţişti, în ziua de 28 decembrie, pentru comiterea unei tâlhării.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 27.12.2015, în jurul orelor 10.45, în timp ce persoana vătămată se afla pe terasa unui bar din localitatea Nisiporeşti a fost deposedată, prin acte de violenţă, de telefonul mobil”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Tânărul cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie va fi prezentat astăzi, 29 decembrie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile”.

De fapt, acum câteva zile tânărul de 26 de ani s-a hotărât să vândă un telefon mobil şi a găsit drept cumpărător un adolescent de 16 ani. Între timp se pare că s-a răzgândit şi, când l-a văzut pe cumpărător pe terasă vorbind la telefonul pe care voia să-l recupereze, a acţionat într-un mod nu doar negândit, ci penal de-a dreptul. Este posibil să nu fie arestat, având în vedere circumstanţele, însă fapta se încadrează, fără dubiu, în categoria tâlhăriilor.

C. MIRCEA