umanitara 2În ziua de 28 decembrie, pompierii din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ au dus daruri unor familii necăjite, cărora le-au stins casele pe parcursul anului 2015.

Misiunea este una de tradiţie, pompierii pietreni amintindu-şi la fiecare sărbătoare de familiile şi aşa greu încercate de sărăcie, dar care au fost puse la şi mai grea încercare de unele situaţii de urgenţă”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Activitatea a fost coordonată de comandantul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, locotenent-colonelul Cătălin Leonte, care a declarat că scopul acţiunii a fost să aducă „un sâmbure de speranţă acestor familii, noi, acei oameni de care familiile în cauză îşi aduc aminte că ne-au văzut în, poate, cea mai tristă zi a vieţii lor”.

Militarii au fost la o familie din satul Brăşăuţi, formată din şase membri, la o altă familie din localitatea Poiana Negreşti (familie cu şapte copii), precum şi în localitatea Hlăpeşti, la o familie cu patru copii, în casa căreia a avut loc un incendiu, în urma căruia fetiţa de nouă ani a suferit arsuri.

umanitara 1Săptămâna trecută, Comandamentul unităţii, prin plutonierul major Irina Popa, a dus cadouri copiilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Piatra Neamţ. Însă şi militarii din restul judeţului au făcut acţiuni umanitare. Cei din Roman au vizitat 4 familii în Ajunul Crăciunului.

Astfel, o familie din comuna Boghicea cu 11 copii, o famile din comuna Ion Creangă cu patru copii, ai căror părinţi o îngrijesc şi pe bunica acestora, cu vârsta de peste 70 de ani, o familie din comuna Horia, cu cinci copii, şi o familie din comuna Secuieni, cu patru copii, au primit, alături de „puţin din puţinul nostru, care pentru aceste familii, din păcate, înseamnă mult”, aşa cum spune căpitanul Constantin Luca, locţiitorul comandantului de Detaşament, cele mai sincere încurajări şi urări de Crăciun fericit”, a mai precizat lt. Andrei Grancea.

Şi la Târgu Neamţ, pompierii, în frunte cu locotenent-colonelul Dumitru Gavrilescu, comandantul detaşamentului, au mers şi ei la patru locuinţe şi au oferit cadouri unui bătrân imobilizat, unei familii cu zece copii, unei familii cu şapte copii şi altei familii cu doi copii, dintre care unul grav bolnav.

C. MIRCEA