izotec

Ana Zaharia, profesoara pensionară din Roman, care şi-a ucis soţul, a fost condamnată, definitiv, de Curtea de Apel Bacău, la 17 ani şi 8 luni de închisoare. Instanţa a sporit, astfel, cu 2 ani, pedeapsa pronunţată de Tribunalul Neamţ. De asemenea, femeia a fost obligată să plătească daune totale de 40.000 de euro şi 20.000 de lei părţilor civile din proces (Cătălin Zaharia, Ana Mihaela Zaharia şi Elena Petronela Zaharia).

Sentinţa de la Bacău pune capăt unui proces care a urmat anchetei începute pe 15 septembrie 2015. În noaptea precedentă, profesoara a fost prinsă de poliţişti, în Târgu Frumos, când încerca să arunce într-un container sacii menajeri în care era trupul tranşat al soţului ei.

Cercetările făcute ulterior în garsoniera soţilor Zaharia au scos la iveală câteva surprize. În primul rând, au fost găsite hainele lui Gheorghe Zaharia, abia spălate – probabil cele cu care era îmbrăcat când a fost ucis, şi o mulţime de prosoape şi cârpe, spălate şi ele. Apoi a fost găsit capul bărbatului, într-o găleată, iar legiştii au descoperit urme de lovituri. Aşa s-a conturat ipoteza că femeia şi-a lovit soţul în cap şi după aceea l-a tranşat. Organele interne n-au fost, însă, găsite niciodată şi acest lucru a complicat munca legiştilor care n-au putut stabili cauza morţii. Cert este că, în afară de probele găsite în garsonieră, anchetatorii au intrat în posesia unor filmări de pe camerele de supraveghere din Roman, în care se vede clar cum profesoara s-a urcat în microbuzul de Iaşi, abia cărând sacii menajeri. Femeia nu şi-a recunoscut niciodată faptele şi a spus, constant, că nu ştie ce s-a întâmplat, că a adormit în microbuz şi s-a trezit cu pachetele, în care se afla cadavrul, la picioare.

Mobilul crimei continuă să fie un mister, însă cel mai probabil, cei doi soţi au avut certuri repetate. În garsoniera lor a fost găsită o sumă mare (peste 50.000 de lei) care provenea din vânzarea unei proprietăţi, iar ca să încheie tranzacţia profesoara a minţit că este singura moştenitoare. În realitate mai existau doi moştenitori, şi este posibil ca Gheorghe Zaharia, fost ofiţer de armată, să nu fi fost de acord cu modul în care a acţionat soţia sa. (C.M.)

ub
pietricica turism