Modelul Dămuc face pui

Modelul Dămuc face pui

5 1.468 afisari

botesti primar

Primăriţa de Boteşti vrea să mute comuna în judeţul Iaşi

* Georgeta Blaj: „Dar ce eu am râie? Oamenii de la mine din comună nu sunt și ei tot locuitori ai județului Neamț?”

După modelul primarului din Dămuc, nemulțumită de bugetul alocat comunei Botești, primărița Georgeta Blaj se gândește serios dacă să-și depună demisia sau să facă referendum și să întreprindă demersuri pentru a se alipi la județul Iași. Profund supărată pe coaliția din CJ – PSD, PDL și PP-DD, care a împărțit bugetul inechitabil – spune doamna primar, Georgeta Blaj este din ce în ce mai hotărâtă să renunțe la funcție sau să treacă cu tot cu sate și locuitori sub jurisdicția județului Iași. Dacă în urmă cu câteva zile aceeași Georgeta Blaj, aleasă ca primar al comunei Botești la localele din 2012 din partea PNL, tot nemulțumită de bugetul alocat comunei, spunea că va demonstra că va face ceva pentru comuna sa și pentru locuitorii acesteia, așa cu bani puțini, luni după amiază se gândea serios să demisioneze.

”Nu se știe ce voi face până la urmă. M-am gândit să renunț. Nu e posibil ca după o iarna cu așa multă zăpadă să primim pentru drumuri doar 2.000 de lei. Dar ce eu am râie? Oamenii de la mine din comună nu sunt și ei tot locuitori ai județului Neamț? Ei nu plătesc taxe? Vreau și să știu un motiv pentru care am primit atât de puțini bani? Dar ce acolo la CJ e moșia lor? Mă gândesc însă la demisie, nu se merită. Tu te strofoci să împarți două paie la trei măgari și ei îți dau în cap. Avem viceprimar de la PSD. Și se știa situația. Nici eu nu am majoritate în Consiliul Local… dar totuși. Am să fac și eu ca și primarul de la Dămuc. Eu sunt vecină cu județul Iași. Mai degrabă mă duc acolo. Între noi și comuna Hălăucești sunt trei kilometri. Cum intri la ei în comună zici că ești în altă lume. Au canalizare, drumuri asfaltate. Și așa avem în jur de 100 de hectare pe teritoriul lor. Poate așa vom fi apreciați”, a declarat Georgeta Blaj, primar al comunei Botești.

Comuna Botești are 5.000 de locuitori. La alocarea bugetară aprobată de Consiliul Județean Neamț în ședința de pe 31 ianuarie comuna Botești a  primit 520 de milioane de lei vechi din care, potrivit primarului Georgeta Blaj, 300 de milioane trebuie să meargă la cofinanțări pentru proiectele guvernamentale, 200 de milioane vechi trebuie dați pentru plata arieratelor,  iar 20 de milioane de lei vechi au fost alocați pentru drumurile comunale. (I. CĂLIN)