izotec

Artiștii care au urcat pe scenă în penultima seară a Vacanțelor Muzicale au smuls ropotele de aplauze. Primii care s-au bucurat de recunoștința publicului au fost studenții claselor de măiestrie conduse de prof. univ. dr. Verona Maier (muzică de cameră) și dr. Ioan Bogdan Ștefănescu (flaut). Tinerii muzicieni au fost acompaniați la pian de pietreanca Raluca Ouatu, lector univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică din București. ”Ne bucurăm și este o mare onoare pentru noi că am fost invitați la acest Festival prestigios”, a spus Ioan Bogdan Ștefănescu.

”Sub îndrumarea celor doi coordonatori, cursanții au dobândit noi cunoștințe și au căpătat experiență, lucruri care și-au pus amprenta pe interpretările lor din cadrul concertului final al masterclass-urilor. ”Vacanțele” au fost și vor rămâne, întotdeauna, o școală deschisă tuturor celor care vor să învețe lucrurile importante consemnate în partitura muzicală, dar mai ales dincolo de ea”, a declarat Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț.

Seara a căpătat și mai mult culoare odată cu începerea în Piața Turnului a concertului de muzică crossover susținut de tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriță și Andrei Lazăr cu participarea extraordinară a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”Mihail Jora” din Bacău. Experiența și nivelul artistic desăvârșit al protagoniștilor au cucerit rapid publicul prin interpretarea emoționantă a unor arii celebre din repertoriul universal, dar și prin alegerea unora dintre cele mai de succes șlagăre din ultimii ani.

”Concertul cu cei trei tenori, în variantă românească a oferit o seară fantastică. Stilul acesta pop-opera sau crossover, promovat prin intermediul unui concert în aer liber, pentru mase mari de oameni, îi ajută pe aceștia să-și învingă reținerile pe care le au atunci când aud de operă sau muzică simfonică”,  a mai completat Carmen Nastasă.

Muzicienii s-au declarat și ei încântați de întâlnirea cu publicul pietrean . ”O seară foarte frumoasă. Mulțumim publicului excepțional de la Piatra Neamț care a stat și ne-a ascultat chiar dacă ploia și-a mai făcut din când în când apariția”, a afirmat Vlad Miriță. ”Vă mulțumesc din suflet pentru faptul că ne-ați primit atât de frumos în această urbe extraordinară. Am simțit dragostea pe care ne-o purtați”, a spus și Marcel Pavel. (Ana MOISE)

ub
pietricica turism