izotec

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a lansat în dezbatere publică, la 1 martie, proiectul de lege pentru modificarea Statutului funcționarilor publici.

“Proiectul de lege are ca principale obiective profesionalizarea funcției publice, asigurarea unei flexibilități sporite în accesul la funcția publică, creșterea eficienței activității funcționarilor publici și modificarea sistemului de recrutare, prin organizarea de concursuri naționale pentru testarea competențelor generale, urmate de concursuri pe post, prin testarea competențelor profesionale specifice postului respectiv, se precizează într-un comunicat de presă.

În spiritul respectării “transparenței în adoptarea actelor normative”, anunţul a fost publicat pe portalul MDRAPFE pe data de 9 martie, deşi în document se precizează că “10 martie este termenul limită până la care se pot depune observații”. (sic!).

“Proiectul a fost inițiat pentru a transpune o serie de documente programatice elaborate la nivel național în ultimii ani, cum ar fi: Strategia pentru consolidarea administrației publice 2014-2020 (HG nr. 909/2014), Strategia privind dezvoltarea funcției publice 2016-2020 (HG nr. 525/2016), Strategia privind formarea profesională pentru administrația publică 2016-2020 (HG nr. 650/2016), dar și pentru a remedia deficiențe de ordin tehnic din actualul Statut, inclusiv corelarea cu alte acte normative”, mai precizează MDRAPFE. (M. CONSTANTINESCU)

ub
pietricica turism