Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Neamț a primit numai 935 de bilete de tratament la unităţile administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (STBRCM), pentru toate cele 18 serii de tratament ale anului 2017, se precizează într-un comunicat de presă al CJP Neamţ.

„Pentru prima serie, ce are ca dată de intrare în stațiune 10 martie 2017 sunt alocate 45 de bilete de tratament, în următoarele stațiuni: Buziaș, Covasna, Olănești, 1 Mai Oradea, Amara, Nicolina, Pucioasa și Sărata Monteoru”, potrivit CJP Neamţ.

STBRCM deţine complexe balneare având o capacitate hotelieră totală de 3.139 locuri de cazare/serie, pentru diverse afecţiuni – reumatismale, ale aparatului locomotor, afecţiuni intestinale, hepatice, cardio-vasculare, nevroze – în 13 judeţe, după cum urmează:

Nr. crt.Staţiunea/

Localitatea

Denumire hotelCapacitate cazare (nr. locuri/serie)Nr. crt.Staţiunea/

Localitatea

Denumire hotelCapacitate cazare

(nr. locuri/serie)

1.Amara (Ialomiţa)Ialomiţa4888.Moneasa (Arad)Codru Moma204
2.Bala (Mehedinţi)Ceres2089.Nicolina (Iaşi)Nicolina150
3.Bizuşa (Sălaj)Ceres7410.Olăneşti (Vâlcea)Livadia264
4.Buziaş (Timiş)Silvana20011.Pucioasa (Dâmboviţa)Ceres222
5.Covasna (Covasna)Dacia29412.Sărata Monteoru (Buzău)Ceres166
6.Geoagiu (Hunedoara)Ceres24513.1 Mai (Bihor)Ceres460
7.Lacu Sărat (Brăila)Perla164Total

capacitate de cazare

3.139

La această dată, la CJP Neamţ sunt depuse 4.297 de cereri de tratament balnear pentru anul 2017.

CRITERII DE ACORDARE

Pe data de 2 martie au fost reglementate regulile de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear pentru anul 2017, cât şi modul de acordare, distribuire şi de decontare a acestora. Va fi asigurat în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice un număr maxim de 56.394 de locuri la tratament balnear, ce vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere. Criteriile de acordare:

  • Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.
  • Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.
  • Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.
  • Cererea de acordarea  se completează numai pe formularul aprobat (Anexa nr.2 la Ordinul 129/07.03.2017), putând fi transmisă prin prin poştă, fax, e-mail sau se poate depune personal la casa teritorială de pensii, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul.
  • Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere.
  • Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.
  • Biletele de tratament balnear vor fi repartizate/alocate la unităţile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “TBRCM” SA, la care CNPP este acţionar unic. În completare, după epuizarea acestora, se vor repartiza/aloca bilete la celelalte unităţi de tratament balnear, cu care CNPP are încheiate contracte. (M. CONSTANTINESCU)
Articolul precedentŞcoala Populară de Arte: “UN CÂNTEC PENTRU MAMA”
Articolul următorCompetenţa funcţionarilor publici se vrea testată doar la nivel naţional! Încheierea dezbaterii pe 10 martie anunţată pe… 9 martie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.