izotec

Valul de angajări la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț continuă cu două posturi de medici. Sunt vacante și vor fi scoase la concurs un post de medic chirurg pediatru pentru Compartimentul chirurgie și ortopedie infantilă și un post de medic specialist parodontologie pentru Cabinetul de medicină dentară de urgență.

La compartimentul chirurgie infantilă sunt doar doi medici, dr. Valeriu Vasile Chisălău fiind și coordonatorul compartimentului, în care sunt 15 paturi. Numărul tot mai mare de pacienți face ca pe secție volumul de muncă să crească și astfel conducerea spitalului a solicitat recent și a obținut de la Consiliul Județean modificarea organigramei.

În ce privește Cabinetul de medicină dentară de urgență, acesta funcționează în clădirea spitalului nou, lângă UPU și va fi mutat în sediul policlinicii. “Nu prea era adresabilitate și am decis în Comitetul Director să relocăm cabinetul în cadrul Ambulatoriului Integrat de Specialitate al spitalului”, explică dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul SJU Neamț. La cabinetul stomatologic ce va funcționa în policlinică sunt prevăzute două posturi de medic, din care unul va fi scos la concurs.

Cel mai recent Comitet director al spitalului a propus și consilierii județeni au aprobat modificarea organigramei și a statului de funcții la câteva posturi pentru care cadrele medicale au dat concurs de promovare sau de mutare în alte structuri, în total 19 posturi. Promovările și mutările nu presupun mari cheltuieli de personal pentru ultimele 3 luni ale acestui an, iar cei 16.302 lei necesari acoperirii drepturilor salariale ale personalului urmează să fie acoperiți de finanțatori: 13.854 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate și 2.448 lei de la Ministerul Sănătății. (C.I.)

ub
pietricica turism