iasi zoom in comunitate 01iasi zoom in comunitate 02iasi zoom in comunitate 03Salvați Copiii Iași, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, a dat startul, luni, 1 august, proiectului „ZOOM ÎN comunitate”. Acesta este cofinanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Comunitățile din județul Iași implicate în proiect sunt Probota, Răducăneni, Șcheia, Belcești, Ceplenița, Erbiceni, Mironeasa, Drăgușeni, Popești și Țigănași.

„Noi ne-am propus să derulăm ateliere cu 10 copii, însă nevoia de activități și de petrecere a timpului liber este foarte mare, astfel încât am avut și câte 40 de copii pe atelier. Copiii spun despre aceste activități: «mă bucur că avem unde veni să ne jucăm în vacanță»; «sunt fericită când vin aici, la ateliere; îmi plac activitățile». Toate astea ne arată că e nevoie de alocare de resurse pentru petrecerea timpului liber într-un mod educativ, non-formal și plăcut pentru copii”, a declarat psiholog Laura Chiriac, reprezentant Salvați Copiii Iași.

În România, 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie, iar 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor. Proiectul „ZOOM ÎN comunitate” răspunde cu măsuri specifice acestor statistici dureroase prin activități directe cu copii și părinți. În 10 comunități rurale  din județul Iași, se derulează activități la care vor participa 100 de copii aflați la risc de a fi expuşi la violenţă. Pentru o acțiune unitară de impact asupra beneficiarilor proiectului, şi 100 de părinți vor participa la sesiuni de dezvoltare a abilităților parentale.

În cadrul proiectului “ZOOM ÎN COMUNITATE”, şi poliţişti ai Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrtul IPJ Iaşi s-au deplasat în comuna Erbiceni, unde a avut loc un eveniment destinat membrilor comunităţii, în special elevilor şi părinţilor. Această manifestare face parte din campania de informare, educare şi sensibilizare a membrilor şi copiilor din comunităţi rurale din judeţul Iaşi, cu privire la violenţă, având ca instrument principal metoda de educaţie non-formală Teatru Forum. Copii au fost sfătuiţi să folosească puterea de convingere a cuvântului şi nu a violenţei, comportament benefic unei dezvoltări personale armonioasă şi echilibrată. Beneficiarii acestei activităţi au fost peste 110 de persoane, elevi şi părinţi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFirma „agreată” de primar nu a fost pe placul procurorilor anticorupţie
Articolul următorViceprimarul Luminiţa Vârlan: „Am solicitat explicații referitoare la Locativserv”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.