cutremurDouă cutremure s-au produs, vineri (18 septembrie) dimineață în zona Vrancea, la interval de patru minute, primul seism, cu magnitudinea de 3,3 grade Richter, fiind urmat de un nou cutremur, de 2,9 grade, relatează Agerpres.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), primul seism a avut loc la ora locală 8,54, la o adâncime de 149 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (35 km), Târgu Secuiesc (48 km), Focșani (50 km), Râmnicu Sărat (51 km) și Mărășești (57 km).

Cea de-al doilea seism s-a produs la ora locală 8,58, la o adâncime de 104 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Râmnicu Sărat (41 km), Covasna (45 km), Focșani (47 km), Buzău (53 km) și Mărășești (58 km).

Miercuri, 16 septembrie, în zona Vrancea, s-au produs nu mai puţin de 3 cutremure într-un interval de 12 ore. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMuzeul Cucuteni, Cetatea Neamţ şi zimbrul, ilustrate în mărci poştale FOTO
Articolul următorTÂRGU NEAMŢ: Cetăţenii se plâng de rromii din zona Tăbăcari! Viceprimarul Humulescu le propune patrule de voluntari!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.