cutremur (5)ACTUALIZARE: Un al treilea cutremur, cu magnitudinea 3,1 grade pe scara Richter, s-a produs miercuri (16 septembrie) dimineață în zona Vrancea, județul Buzău, fiind al treilea seism înregistrat în ultimele 12 ore. Seismul s-a produs la ora locală 9,47 la o adâncime de 116 kilometri iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (43 km), Vălenii De Munte (49 km), Râmnicu Sărat (50 km), Buzău (52 km) și Mizil (57 km). Miercuri dimineață s-au mai produs două cutremure în județul Vrancea, la un interval de aproximativ 40 de minute.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Două cutremure s-au produs, miercuri (16 septembrie) dimineață, în zona Vrancea, primul seism cu magnitudinea de 2,8 grade Richter urmat la aproximativ 40 de minute de un nou cutremur de 3,2 grade. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), citat de Agerpres, ambele cutremure s-au produs în județul Vrancea.

Primul seism a avut loc la ora locală 0,14, la o adâncime de 124 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Focșani (32 km), Mărășești (39 km), Râmnicu Sărat (44 km), Covasna (49 km) și Tecuci (53 km).

Cea de-al doilea seism s-a produs la ora locală 0,56, la o adâncime de 98 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (38 km), Focșani (44 km), Târgu Secuiesc (48 km), Mărășești (50 km) și Râmnicu Sărat (51 km).

Cea mai mare importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Un căruţaş a sărit cu lopata la şoferul TIR-ului care-l lovise
Articolul următorViorel Hrebenciuc din nou la instanţă! E “invitat” şi Tudor Chiuariu!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.