Ziua Poliției – varianta online, fără ceremonii, fără demonstrații, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn fiecare an, pe 25 martie, de Buna Vestire se sărbătorește Ziua Poliției Române, cu ateliere, demonstrații, ceremonii, avansări. Anul acesta, însă, având în vedere condițiile impuse de infecția cu noul coronavirus, niciuna din manifestările obișnuite nu va mai avea loc. Nici măcar ședință festivă, pentru că și în interiorul instituției se aplică măsuri de prevenție. Rămâne varianta felicitărilor online. Și mai rămâne ca abia astăzi, 25 martie, să fie formulate 9 propuneri de avansări, în funcție de criteriile stabilite de la centru și trimise în teritoriu abia ieri după-amiază.

De ziua lor, însă, polițiștii vor aplica noua ordonanță militară, care interzice deplasările, de la ora 12 încolo, fără declarații pe propria răspundere sau adeverință de la angajator. Privind cu umor situația, Poliția Română a distribuit pe Facebook textul: ”De ziua lor, polițiștii își vor face de cap. Începând cu ora 12,00 vor bloca străzile. Au chemat la petrecere jandarmi, polițiști locali și militari de la MApN. Ceilalți, care n-au fost invitați, să stea acasă! La multi ani, Poliția Română!”.

C.M. Ziua Poliției – varianta online, fără ceremonii, fără demonstrații, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentNumărul deceselor a ajuns la 12 persoane infectate cu coronavirus
Articolul următorBărbatul care a ”evadat” din carantină nu s-a aruncat pe fereastră, ci a căzut încercând să coboare pe un cearșaf