Azi noapte, alte două persoane au fost declarate decedate, potrivit stirioficiale.ro. Numărul deceselor a ajuns la 12, la nivel național, până în această dimineață, 25 martie. Grupul de Comunica Strategică rectifică o eroare, prin care decesul unui bărbat a fost raportat de două ori.

Este vorba de cazul 11, o femeie (64 de ani) din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai. „Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c”, potrivit sursei citate. Cazul 5, care fusese raportat a doua oară, ieri, este al bărbatului de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Al 12 -lea deces este al unui bărbat (74 ani) din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică. (ZCH.NEWS)