dgaspc elena doamna 01Ziua Națională a României a fost marcată, cu fast și cu emoție, de cei peste 100 de copii din cadrul Complexului de Servicii “Elena Doamna” din Piatra Neamț. Activitățile au început încă de dimineață, când grupuri de copii îmbrăcați în costume populare au oferit pietrenilor panglici tricolore confecționate chiar de ei. Ulterior, la ora 14:00, în sala de festivități a centrului a avut loc o masă rotundă în cadrul căreia copiii și-au prezentat referatele și eseurile despre istoria imnului național, despre evenimentele ce au avut loc la 1 decembrie 1918, dar și despre personalități marcante ale istoriei noastre, ce au avut un rol hotărâtor în realizarea Marii Uniri.

dgaspc elena doamna 02„Ziua Națională înseamnă înainte de toate sentimentul apartenenței la o mare familie, la un neam și, totodată, mândria de a fi român. Dincolo de spectacole, de parade și mesaje patriotice, pentru voi, copii, România trebuie să reprezinte «acasă», iar datoria noastră este să facem tot posibilul pentru a vă oferi căldura și siguranța unei familii. Cu cât mai repede veți înțelege și simți acest lucru, cu atât viitorul nostru va fi mai frumos. Cu astfel de copii minunați ca voi țara noastră va fi mai bună, mai puternică și mai respectată. La mulți ani, dragi copii, la mulți ani, România!“, le-a urat Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

Copiii au prezentat ulterior și un panou expozițional cu lucrările lor ce au cuprins o hartă a României Mari, confecționată din plastelină, ecusoane tematice, desene și picturi cu tema 1 Decembrie și au prezentat, la final, și mesajele lor pentru țară, precum și semnificația acestei zile pentru fiecare dintre ei. Manifestările s-au încheiat cu cântece, dansuri și mici scenete ce au fost pe placul tuturor spectatorilor prezenți.