Piatra Neamț, deloc electoral: ”În maximum 4 ani, nu va mai exista stradă nemodernizată!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAfirmația, cu titlu de angajament, a fost făcută de primarul Dragoș Chitic, odată cu prezentarea situației drumurilor din municipiul reședință de județ.

Din 160 km cât însumează cele 333 de străzi din Piatra Neamț, aproximativ 30 km, mai exact 29.49 km, sunt nemodernizați. Anul acesta am reușit turnarea de covor asfaltic pe 14.04 km, din care 6.40 km nu fuseseră modernizați deloc până acum. Diferența o constituie reparații pe străzi cu grad avansat de uzură”, a anunțat Dragoș Chitic.

Lista străzilor asfaltate în acest an cuprinde 19 drumuri: Bogdan Vodă, Caraiman, Cârloman, Cezar Bolliac, Constantin Brâncoveanu, Crivăţului, Gh. Asachi, Humăriei – ”Una din cele mai dificile străzi din oraș, dar pe care am reușit turnarea stratului suport, iar din primăvară vom turna și stratul de uzură. Important este că am reușit să-i scoatem pe oamenii aceia din noroi”, a spus primarul Chitic -, Lăcrămioarei, Mierlei, Mihai Stamatin, Pârâul Sarata, Plantelor, Plopului, Popa Şapcă, Retezat, Soarelui, Stânjenelului și Ţărăncuţa.

La ora asta, în Piatra Neamț ar mai fi de modernizat exact 23.09 km. ”Practic, dacă vom continua în același ritm, de 5-6 km pe an, în maximum patru ani, în Piatra Neamț ar trebui să nu mai avem străzi nemodernizate. Asta ne-am și propus, ca, în 2020, să fie asfalt până la ultima casă din Piatra Neamț!”, a adăugat Dragoș Chitic.

Primarul a precizat că, pentru anul viitor, și-a propus tot vreo 6 km de asfaltat complet – ”Sperăm să ne permită bugetul” -, plus lucrări de reparații și întreținere. Totodată, ”creionăm lista străzilor pentru anul viitor, prioritățile fiind stabilite în funcție de niște criterii, de exemplu densitatea populației, a traficului și importanța străzilor”. Dintre toate, s-au stabilit deja lucrări pentru Gara Veche, ca să fie date la gata toate străzile din cartier, Sarata, Vânători Neamț și străzile adiacente ieșirii spre Târgu Neamț, str. Cetatea Neamțului. ”Unul dintre principiile de care ținem cont când asfaltăm o stradă este să fie trase rețelele de utilități. Excepții sunt puține, care țin de proiectul Apa Serv. În același timp, pot apărea avarii, pe care nu le putem anticipa, dar la care trebuie să intervenim”, a mai spus primarul Chitic. (D.O.)

Articolul precedentZiua Naţională la „Elena Doamna”
Articolul următorManifestare dedicată lui Nicolae Labiş la Biblioteca „Kirileanu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.