0:00

Portul Bicaz de pe Lacul Izvorul Muntelui se pregătește de Ziua Marinei Române. Și în acest an organizatorii, Primăria și Consiliul Local Bicaz, au pregătit un program deosebit cu obiceiuri marinărești (școndrul cu purcelul, nunta cu pirați, prinderea rațelor, pluta alegorică), dar și schi nautic, caiac, hidrobiciclete, defilarea flotei marinărești, muzică și dans, în timpul zilei. Pe seară, manifestările continua cu un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Comorile Neamțului, iar ziua se va încheia cu tradiționalul foc de artificii.

Ziua Marinei pe Lacul Izvorul Muntelui din Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Manifestarea, ajunsă anul acesta la cea de-a 121-a aniversare, pune la bătaie și premii la concursuri sportive în valoare de 3.000 de lei, iar Forțele Navale Române vor fi prezente ca de obicei, cu exerciții demonstrative ale scafandrilor de luptă, standuri interactive pe debarcader, prezentarea tehnicii și echipamente de scufundare, oferta educațională a instituțiilor de învățământ militar de marină și atelier marinărești.

Este sărbătoarea care atrage cel mai mare număr de turiști de peste an în zona orașului Bicaz, dat fiind spectaculiozitatea întrecerilor și demonstrațiilor. Bicazul este singurul oraș de munte unde, de Adormirea Maicii Domnului se organizează Ziua Marinei încă din anii ’60. Prima dată, la data de 15 august 1902, la Constanța, evenimentul a avut loc la bordul crucișătorului „Elisabeta”.

Forțele Navale Române organizează astfel de manifestări spectaculoase  în Constanța, Tulcea, Mangalia și Brăila, în cadrul unei întregi săptămâni dedicate mării și spiritualității marinărești.

Angela Croitoru

Articolul precedentCarambol cu trei autoturisme între Pipirig și Vânători
Articolul următorAngajatori din Neamț oferă 679 locuri de muncă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.