0:00

Pentru că 5 decembrie este Ziua Națională a Voluntarilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț îi serbează pe cei care își alocă timpul liber pentru acțiuni în slujba comunității. Din 2016 a demarat programul „Salvator din pasiune” și atunci a avut loc recrutarea primilor voluntari. La începutul anului 2023, în cadrul programului erau 119 voluntari, dar în august au avut loc noi recrutări, astfel că acum ISU Neamț are 140 de voluntari, cei mai mulți fiind la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.

Ziua Internațională a Voluntarilor: ISU Neamț sărbătorește echipa salvatorilor din pasiune, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cel mai vechi voluntar, recrutat din 2017, este Ciobanu Laura-Gabriela, aceasta având peste 4.500 de ore de voluntariat, în aproape 1300 de misiuni. Este urmată de Stanciu Alexandru care, din 2017 și până în 2021 a fost la ISU Cluj, apoi a venit la Neamț. El are peste 1600 de ore de voluntariat cumulate în circa 270 de misiuni (amănunte aici).

Taraș Diana-Laura este voluntar din anul 2022 și are la activ aproape 1000 de ore, participând la peste 270 de misiuni. Este contabilă și mamă a trei copii cărora le-a insuflat dragostea față de meseria de pompier. Cele mai multe misiuni le-a desfășurat alături de pompierii de la Punctul de lucru din Roznov, care o consideră o persoană dedicată ce-și oferă o mare din timpul său acestor activități.Ziua Internațională a Voluntarilor: ISU Neamț sărbătorește echipa salvatorilor din pasiune, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Le mulțumim celor 140 de voluntari care activează în cadrul ISU Neamț că își dedică timpul lor liber acestor activități, fiind alături de comunitatea din care fac parte și că prin implicarea lor fac ca lumea să fie un loc mai bun! La mulți ani, dragi voluntari!”, a transmis ISU Neamț.

FOTO ISU Neamț

(G.S.)

Articolul precedentRezultate slabe în România la testele PISA
Articolul următorAccident grav: una dintre victime a decedat pe patul de spital după circa trei săptămâni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.