Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112, ZCH NEWS - sursa ta de informații11 Februarie este Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, zi în care sunt sărbătoriţi toţi salvatorii de vieţi, toţi aceia care, cu sacrificii şi devotament, renunţă de multe ori la viaţa personală punând pe primul loc viaţa celor aflaţi în situaţii disperate.

În semn de solidaritate cu angajaţii acestui serviciu de urgenţă, în această seară, vor fi iluminate în roşu clădirile Primăriei Municipiului Piatra Neamț, Prefecturii Neamț și Consiliului Județean Neamț prin iluminarea Palatului Administrativ şi sediul Teatrului Tineretului Piatra Neamţ. În întreaga ţară peste 30 de sedii ale unor instituţii publice vor face acelaşi lucru, Cele mai multe clădiri illuminate în culoarea specifică acestui serviciu vor fi în capitală: Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, MAI, MApN, Opera Naţională, Spitalul Clinic Colţea, CEC Bank etc.

Conform unui comunicat emis de Sistemul de Telecomunicații Speciale, în 2021, operatorii 112 au preluat peste 10 milioane de apeluri, cu 102.831 mai multe față de anul precedent. Dintre acestea, 60%  au fost urgențe reale, pentru care a fost necesară intervenția agențiilor specializate: Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie, Salvamont. Diferența, de peste 4,2 milioane, o reprezintă apeluri efectuate din eroare, solicitări de informații, farse și un procent redus de apeluri injurioase.

A.C.

Articolul precedentVIDEO. Percheziţii cu mascaţii în Iaşi pentru furturi de cablu telefonic din Neamţ
Articolul următor232 de noi cazuri COVID-19 în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.