Patru ieşeni sunt principalii suspecţi într-un furt de cabluri telefonice de lângă comuna Boghicea, judeţul Neamţ.

În această dimineață, 11 februarie, polițiștii Secției Rurale Sagna, cu sprijinul altor colegi, au efectuat, 7 percheziții domiciliare, pentru documentarea activităţii infracţionale a acestora, într-un dosar de furt calificat.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, percheziţiile au avut loc în comunele Lungani şi Crucea, din judeţul Iaşi.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2021-ianuarie 2022, patru persoane cu vârste cuprinse între 23-29 ani, ar fi sustras 1360 de metri de cablu telefonic prin escaladarea  stâlpilor de susținere ai rețelei de telefonie, în afara localității Boghicea.

Prin activitatea infracțională a fost creat un prejudiciu de aproximativ 38.000 de lei“, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, printre care elemente de fixare ale cablurilor pe stâlp, precum și căruţele folosite pentru furturi.

Cei patru ieşeni sunt acum audiaţi la sediul Secției de Poliție Rurală Sagna, pentru continuarea cercetărilor.

În activități, au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției Municipiului Roman, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și Iași.

Angela Croitoru

Video: IPJ Iași

Articolul precedentȘtire actualizată. Băiețel rănit de o mașină în timp ce se dădea cu trotineta
Articolul următorZiua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.