232 de noi cazuri COVID-19 în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 11 februarie, 232 de nemţeni au fost infectaţi cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, incidenţa la nivelul judeţului Neamţ menţinându-se la peste 9 la mia de locuitori. 5.492 de teste pozitive au fost înregistrate în ultimele 14 zile în întreg judeţul, potrivit informaţiilor furnizate de DSP Neamţ.

Situaţia cea mai îngrijorătoare rămâne în Piatra Neamţ, cu o rată a infectărilor de 21,01 la mie şi Alexandru cel Bun, cu 20,82. Alte două localităţi, oraşul Bicaz şi comuna Pângăraţi, au peste 15 dintr-o mie de locuitori infectaţi.

O femeie de 80 de ani, infectată cu SARS-COV-2, vaccinată cu o singură doză, având însă şi alte boli cronice grave, a decedat în ultimele 24 de ore, informează Elena Sterpu, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt internaţi în acest moment 106 pacienţi cu forme uşoare de COVID, 4 pacienţi asimptomatici, 47 de pacienţi cu forme medii ale bolii şi 31 cu forme critice din care 13 se află în ATI, iar 9 dintre ei sunt ventilaţi mecanic având probleme grave respiratorii.

La nivel naţional, potrivit Grupului de Comunicare Strategică al MAI, au fost înregistrate 22.737 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 3.729 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.909 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În acelaşi  interval au fost raportate de către INSP 132 de decese (71 bărbați și 61 femei), dintre care 5 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din ţară.

Angela Croitoru

Articolul precedentZiua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112
Articolul următorRegulamente de interes local în dezbatere publică
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.