Sute de oameni s-au adunat duminică, 26 august, pe platoul Făgeţel, unde s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Zilei Comunei Bălţăteşti, intitulată sugestiv „Bălţăteşti – oază de sănătate şi cultură românească”. Manifestarea a început  cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi din localitate, după care gazdele, primarul Emilia Acozmei şi viceprimarul Mihai-Giani Platon, au invitat oaspeţii pe scenă.

La eveniment au participat consilierii judeţeni Mihaela Isciuc, Gabriela Banu, Olga Nistor, Mircea Ciudin, Neculai Puşcaşu, Dan Boacă, Aurel Aciocârlănoae, Cornel Agăleanu, Marius Nechita, consilieriul locali de Piatra-Neamţ, Claudia Moroiu (PSD), primarul de Ghindăoani, Gheorghe Manea, fostul primar de Agapia, Neculai Nastasă, viceprimarul de Agapia, Mihai Vasiliu, consilierul local PNL de la Târgu-Neamţ, Daniel Cozma şi alţii. Prezenţi au mai fost şi primarul de Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, avocat Monica Anton, fost consilier judeţean PNL şi George Lazăr, fost prefect de Neamţ. De asemenea, la eveniment a participat şi fostul primar al comunei Bălţăteşti, Viorel Ursache.

Primarul Emilia Acozmei le-a urat tuturor bun venit şi a transmis: „O zi binemeritată după un an de muncă, o zi care trebuie să rămână în inimile noastre, o zi specială. Vă mulţumesc pentru prezenţă şi că sunteţi alături de noi. Sper să fie o zi pe placul dv. Vreau să mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în organizarea acestui eveniment, Consiliului Judeţean, consilierilor locali din Bălţăteşti şi nu în ultimul rând colegilor mei din primărie, care au fost şi sunt alături de mine. Mulţumesc oaspeţilor care ne-au onorat cu prezenţa”.

Programul artistic oferit de tinerele talente locale şi artişti locali, dar şi de Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte”, interpreţii de muzică populară Viorica Macovei, Georgiana Axinte sau Ghiţă Dandu a animat atmosfera de pe platoul Făgeţel. Concertul trupei Iris a fost apreciat de toată suflarea, iar focul de artificii a încheiat cea de-a treia ediţie a Zilei comunei Bălţăteşti.

Consilierul judeţean PNL, Mircea Ciudin, fiu al satului: „Şi această ediţie a Zilei comunei Bălţăteşti a fost una reuşită. Eram convins că aşa va fi, pentru că atât conducerea primăriei, angajaţii primăriei, consilierii locali, cât şi eu am pus suflet şi la această ediţie. Această manifestare este dedicată cetăţenilor comunei noastre, oameni de ispravă, gospodari şi cu frică de Dumnezeu. Avem o echipă unită şi frumoasă de consilieri judeţeni PNL, avem o echipă puternică la primărie şi împreună vom depune eforturi să facem din comuna Bălţăteşti, o comună europeană, aşa cum merită”. (Ciprian Traian STURZU)

Articolul precedentCadavru scos de pompieri din lac la Poiana Teiului
Articolul următorACTUALIZARE FOTO Defecțiune la telegondola din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.