ACTUALIZARE FOTO:
ACTUALIZARE 23.15: Telegondola a fost repornită cu ajutorul unui motor diesel. Prima cabină, în care erau trei adulți și un bebeluș de 3 luni, a sosit în stația de la gară, pasagerii fiind în bune condiții. „Bine că am reușit cu ajutorul acestei soluții de avarie să repornim telegondola și că toți pasagerii rămași blocați vor ajunge în condiții de siguranță în stația de la gară, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț”.
ACTUALIZARE 22.20: Conform ultimelor estimări ale ISU Neamț, aproximativ 15 persoane sunt blocate în cabinele telegondolei. O persoană a fost salvată în zona liceului Victor Brauner prin tragerea manuală a cablului. Personalul implicat în acțiunea de salvare sparg gardul de beton care delimitează curtea DGASPC Neamț și gardul unei proprietăți învecinate pentru a putea intra cu o autospecială dotată cu scara de 40 de metri ca să ajungă la o cabină suspendată deasupra respectivei locații.
ACTUALIZARE: „Înălțimea la care au rămas oamenii respectivi suspendați în cabinele telegondolei este destul de mare. La stația de pornire de la Gară vorbim despre o înălțime de aproximativ 15 metri. Pe parcurs înălțimea crește, ajungand în zona unde s-au blocat telecabinele la 35 – 50 de metri. De acolo până la stația de sosire se tot urcă, practic se ia Cozla pieptiș, înălțimea este din ce în ce mai mare. Ce să va spun, nu sunt de dorit astfel de incidente dar echipamentele și sistemul în sine mai trebuie și întreținute nu numai exploatate”, a declarat sub protecția anonimatului unul dintre inginerii care a fost șef de șantier pe vremea când s-au construit stâlpii de la Telegondola din Piatra Neamț.
ACTUALIZARE: “A plecat o primă echipă spre locul intervenției și acum pleacă a doua echipă. Noi sperăm să se remedieze defecțiunea tehnică. Oricum acționăm pe scările de intervenție de la stâlpii de telegondolă, conform procedurilor, cu toate echipamentele din dotare”, a declarat reprezentantul Serviciului Salvamont
Neamț.

ACTUALIZARE: Circulația a fost închisă pe strada Ștefan cel Mare, în zona Parcului Zoo. Se vorbește despre cel puțin 8 persoane blocate, fără ca cineva să poată confirma oficial  acest lucru.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Mai multe persoane panicate (nu se știe numărul exact al călătorilor) au sunat la 112, pentru a cere ajutor, după ce au rămas blocate în cabine, în telegondolă. Defecţiunea a intervenit în jurul orei 20:00.  Primarul municipiului Piatra Neamț a declarat că este a doua defecțiune de acest fel în ultimele două luni, dar că speră că totul va reveni la normal: “S-a luat imediat legătura cu Servicul Salvamont, este vorba despre o defecțiune tehnică, pe care sistemul  de protecție a detectat-o și intrat în autoblocaj. Nu știm exact despre câte persoane este vorba, însă la fața locului au plecat cei de la Salvamont, pentru ca, în cazul în care nu se reușește repornirea sistemului, oamenii să fie evacuați cu ajutorul acestora. Acum o lună și jumătate s-a mai înregistrat o astfel de problemă, însă sistemul a fost repornit fără a fi nevoie de intervenție pentru evacuarea pasagerilor”. (E.C.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.