În perioada 24-26 octombrie, se va organiza a patra ediție a Zilelor Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț. Activitățile din cadrul evenimentului se vor desfășura la Motel „Casa Arcașului”. Lucrările științifice vor fi orientate spre patologiile abordate de specialiștii din spital, având în același timp în vedere interdisciplinaritatea și comunicarea de informații de actualitate, alături de prezentarea de studii de caz.
Conferința este organizată de Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț, Asociația „Împreună pentru Spitalul Orășenesc Sf. Dimitrie”, cu sprijinul Primăriei Târgu-Neamț.
Evenimentul este creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 18 puncte EMC și de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România cu 15 puncte EMC.
Această ediție este dedicată aniversării a 172 de ani de activitate medicală a spitalului. Programul științific va include prezentări adresate atât personalului medical, cât și celui socio-administrativ. Evenimentul este deschis nu doar angajaților spitalului, ci și medicilor și asistenților din alte unități medicale din întreaga țară. Cei interesați se pot înscrie până pe 18 octombrie, toate detaliile necesare fiind disponibile pe site-ul dedicat evenimentului.
Și în acest an și-au anunțat prezența parteneri și colaboratori ai spitalului, atât din domeniul de tehnologie medicală, cât și companii farma sau de echipamente și furnizori de servicii medicale: DORNA MEDICAL, Gedeon Richter (Aftamil), Samsung Medical, Mega Life Care, SUVCARS Romania, Syntergy, Sunwave, CLINI- LAB, INFOWORLD, Ortopedica Piatra Neamț. Informații despre cum poate o organizație să fie sponsor al Zilelor Spitalului pot fi accesate pe pagina dedicată.
Dr. Alexandru Patrașcu, managerul spitalului Târgu-Neamț: „Și în acest an, la final de octombrie, vă invităm la Tîrgu Neamț, să participați la evenimentul care marchează Zilele Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie”. Programul științific al celei de-a patra ediții va acoperi toate patologiile acoperite de secțiile spitalului: medicină internă, obstetrică-ginecologie, neonatologie, chirurgie generală, boli infecțioase, cardiologie, reumatologie și pediatrie, dar și domeniile acoperite de ambulatoriu, cum ar fi gastroenterologie, diabet, ortopedie, endocrinologie sau pneumologie. În plus, vom programa sesiuni adresate medicilor de familie și domeniului administrativ. Prezentările științifice incluse în program vor avea în vedere interdisciplinaritatea și comunicarea de informații de actualitate, alături de prezentarea de studii de caz. Ca și anul trecut, manifestarea va reprezenta o oportunitate de a stabili un dialog între specialiștii din domeniul sănătății și va stabili contextul și oportunitatea de a împărtăși cele mai noi metode și bune practici din ariile medicale ce se regăsesc în cadrul Spitalului. Conferința va fi creditată de Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România”.
Z.C.