zile tg 2012 01

În ședința extraordinară a Consiliului Local Târgu Neamț, de vineri, 14 iunie, a fost aprobat Programul manifestărilor dedicate Zilelor Orașului și Zilelor Cetății. Pentru prima dată, cele două zile au fost comasate, decizie motivată de necesitatea economiilor la bugetul local. Manifestările din cele trei zile sunt organizate de Primăria Târgu Neamț și SC YZY TREND SRL – D Suceava. În cadrul celor trei zile de manifestări, vor avea loc programe cultural-sportive, un târg de produse tradiționale, lansări de carte și târg de carte, vernisaje, expoziții de artă plastică, piese de teatru, concursuri diverse și întreceri sportive, spectacole de muzică ușoară și populară. Manifestările se vor desfășura în două locații, respectiv: Esplanada de la poalele Cetății Neamț și Muzeul Cetăţii Neamț. La aceste manifestări vor fi invitate personalități ale administrației publice locale, județene și centrale, personalități ale culturii și artei românești, sponsori, reprezentanți ai orașelor înfrățite cu Târgu Neamţ.

5 iulie

Vineri, 5 iulie, începând cu orele 9, la poalele Cetății Neamț, va avea loc un Târg de produse tradiționale, iar de la orele 16, va avea loc un spectacol al talentelor locale, cu muzică ușoară și populară, dans modern, aerobic și majorete. La orele 17 va avea loc deschiderea oficială a manifestărilor, cu luări de cuvânt din partea autorităților, primirea invitaților și acordare de diplome. Până la orele 22, târgnemțenii se vor delecta cu un spectacol folcloric, concert de muzică ușoară, iar spre finalul serii, concert Leo Iorga și Adi Ordean, fostul Compact și Connect-R.

6 iulie

Sâmbătă, 6 iulie, la Muzeul Cetăţii Neamț, de la orele 10, se vor primi invitații, moment urmat de deschiderea manifestărilor. Pe parcurs, va avea loc un spectacol folcloric, o lansare de carte – Macovei Ema, un vernisaj de expoziție plastică, expoziție de cartofilie, piesă de teatru Colaj Cetatea Neamțului și un concert al formației Trei Parale – muzică medievală. Spre seară, la orele 18, va avea loc o Vecernie la Paraclisul Sfântul Nicolae, urmat de un concert Mike Godoroja. În aceeași zi, dar în altă locație, respectiv la poalele Cetății, încă de dimineață, va continua târgul de produse tradiționale, desene pe asfalt pentru cei mici, întreceri sportive, spectacole folclorice, momente umoristice și de la orele 20, un spectacol de muzică ușoară, Lucian Darie și DJ Jacky, lansați la Vocea României. La finalul serii, va fi concertul Elena Gheorghe.

7 iulie

Duminică, 7 iulie, la Muzeul Cetăţii Neamț, de la orele 9, va fi oficiată Sfânta Liturghie, în Paraclisul Sfântul Nicolae, iar de la 12, va avea loc concertul cvartetului Phoebus, urmat de scene de teatru istoric, „Apus de soare”, lansare de carte, vizionare film documentar și un seminar – Arheologia muzicii. În aceeași zi, dar în altă locație, la poalele Cetății de această dată, de la orele 9, va continua târgul de produse tradiționale, vor fi spectacole de muzică populară, spectacole animație clovni, muzică folk. La finalul serii, are loc concertul Smiley și focul de artificii. Din punctul de vedere al Primăriei Târgu Neamț, manifestările organizate cu acest prilej sunt menite să promoveze, din punct de vedere cultural, frumusețea și tradițiile orașului şi să pună în valoare simbolul orașului Târgu Neamț – Cetatea Neamț.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentBlocaj la Drupo Neamț
Articolul următorUnic Piatra Neamț – semicentenar în sărăcie