culita tarata

La președinți noi, obiceiuri vechi. Fiecare președinte de la CJ Neamț a venit pregătit să dărâme munții și să schimbe tot, mai ales în societățile subordonate. Ne referim aici, evident, la oameni, năravuri și apucături. În ceea ce privește Drupo, care se ocupă de drumurile județului, interesantă pentru că, prin ea, s-au putut subcontracta lucrări de sute de miliarde lei vechi, mare lucru nu s-a schimbat. A fost președinte Dan Constantin și a vrut s-o privatizeze. Nu au vrut consilierii, că nu era orientată privatizarea unde trebuie. A venit Vlad Marcoci și, veți citi mai jos, a vrut revoluție, dar a sfârșit prin a-i înțelege pe cei de acolo. Publicăm un articol de acum 6 ani și, dacă veți avea curiozitatea de a înlocui în text ”Vlad Marcoci” cu ”Culiță Tărâță”, veți vedea că, de fapt, lucrurile la societatea cu pricina sunt încremenite în proiect. (V.B.)

”Preşedintele CJ, cu ochii pe Drupo Neamţ

• astăzi, va avea loc şedinţa AGA la această societate, urmînd să fie analizate activitatea şi organizarea acesteia

Executivul nemţean va trece la o evaluare amănunţită a activităţii Drupo, societate subordonată Consiliului Judeţean. Potrivit preşedintelui Vlad Marcoci, se urmăreşte efectuarea unei analize a activităţii, organizării şi planurilor pentru perioada următoare. Aceasta va avea loc în contextul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor de la această societate, programată pentru astăzi. Întrunirea se anunţă una în care vor fi luate decizii importante, un aspect vehiculat – pe care Vlad Marcoci nu a dorit nici să-l confirme, dar nici să-l infirme – fiind acela al schimbării actualei conduceri a societăţii care se ocupă de administrarea drumurilor judeţene. Acesta a declarat că mai multe amănunte vor fi furnizate în această după-amiază. De remarcat este că directorul Drupo Neamţ, Constantin Teşinschi, se află, în momentul de faţă, în concediu.
Fostul preşedinte al administraţiei judeţene, Dan Vasile Constantin, şi-a afirmat intenţia de privatizare a Drupo, comandînd, în acest sens, o evaluare a activelor acesteia. Însă, comisia de monitorizare special constituită, formată din consilieri judeţeni, nu a aprobat-o. Pe de altă parte, evaluatorul a afirmat că reprezentanţii Drupo au refuzat să pună la dispoziţie actele financiar-contabile ale societăţii. Odată cu schimbarea şefului CJ, intenţia de privatizarea a Drupo a devenit un subiect de domeniul trecutului.
Pe de altă parte, reamintim că, imediat după alegerea sa în funcţia de preşedinte al CJ Neamţ, Vlad Marcoci a promis că va „umbla“ la organigramele societăţilor subordonate, dar şi la cea a instituţiei pe care o conduce, în cazul în care anumite posturi nu îşi justifică existenţa.”

(Material publicat în ”Monitorul de Neamț” pe 30 mai 2007)

Articolul precedentPregătiri de caniculă
Articolul următorZilele Orașului Târgu Neamț – Zilele Cetății Neamț – manifestările au loc în intervalul 5-7 iulie