0:00

Zilele Orașului Piatra Neamț 2015: animatori pe picioroange, fachiri și statuete vii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru ediția din acest an a Zilelor municipiului Piatra Neamț, în laboratoarele primăriei se coace un program care să ocupe ultimele două săptămânii ale lunii iunie, dar cu cea mai mare concentrație de evenimente în preajma lui 24 iunie, de Sânziene, când este sărbătorit și Sf. Ioan Botezătorul, patronul orașului.

Deși încă nu e definitivat, programul ediției 2015 are câteva puncte fixe, care deja sunt stabilite. Astfel, prima acțiune începe pe 15 iunie și va dura până pe 30 iunie; este vorba de expoziția de pictură ”Arta plastică nemțeană” 2015.

23 și 24 iunie vor sta sub semnul sărbătorii Sf. Ioan Botezătorul, cu slujbă religioasă și procesiune, la care și-a anunțat participarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care va oficia ceremonialul de la biserica Sf. Ioan Domnesc, a lui Ștefan cel Mare. Tot de ziua Sf. Ioan Botezătorul, sunt așteptați pelerini la moaștele depuse la aceeași biserică.

Deschiderea oficială a Zilelor Orașului este programată pentru după-amiaza lui 24 iunie, pe la ora 14, când vor fi premiați și olimpicii școlilor din municipiu, iar pe seară începe spectacolul, deschizători fiind cei din corul Armonia, cu recital de muzică religioasă. Pe 25 iunie sunt programate competiții sportive, piese de teatru, teatru de marionete și sculpturi vivante, iar de la ora 21 încep proiecții de film (celebrul ”Filmul de Piatra”). Tot pe 25, până pe 28 iunie, în baza hipică, va avea loc Cupa Municipiului Piatra Neamț la călărie.

Pe 26 iunie sunt programate întreceri sportive (minihandbal, minibaschet, tenis de masă, șah, table, role, skateboard, biciclete), spectacole susținute de tinere talente și de elevi ai Liceului de Artă, iar pe la ora 20 e anunțat spectacolul trupei de animatori pe picioroange, dansatori și fachiri The Sky. Recitalurile serii vor fi susținute de trupa Anima (muzică instrumentală) și Vasile Șeicaru. Pe lângă acestea, pe 27 iunie va avea loc concursul Miss Globe International, Marșul factorilor poștali, parada pe picioroange, plus concert Giulia&DJ Mayer.

28 iunie va fi ziua premierii câștigătorilor din întreceri, spectacol de dansuri internaționale ”Comorile Neamțului”, iar pentru seară – concert Mihai Mărgineanu și trupa sa. (ZCH NEWS)

Articolul precedentComputerul tomograf, spre sfârşitul lunii iunie
Articolul următorTÂRGU-NEAMŢ: Agent de pază acuzat că a bătut un tânăr
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.