0:00

Computerul tomograf, spre sfârşitul lunii iunie, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Avansul pentru computerul tomograf s-a făcut joia trecută, deci echipamentul poate veni oricând. Noi îl așteptăm după 22 iunie și sperăm ca până la sfârșitul lunii să fie deja instalat”, este afirmația managerului Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, dr. Ioan Lazăr, după îndelungi așteptări.

Achiziționarea computerului tomograf a fost una greoaie, iar echipamentul medical s-a lăsat mult așteptat la spitalul județean. În luna ianuarie a acestui an, s-a semnat contractul dintre spital și BCR Leasing, pentru ca mai apoi, în aprilie, reprezentanții Ministerului Finanțelor să semneze acordul de garantare pentru cumpărarea în leasing echipamentului CT. Aceasta din urmă fiind și ultima aprobare de care mai avea nevoie conducerea spitalului pentru ca procesul de achiziție să poată fi demarat.

Și Consiliul Județean Neamț a parafat garantarea leasingului financiar, valoarea computerului tomograf fiind de aproximativ 5,4 milioane de lei. Pentru a face loc tomografului s-au eliberat câteva încăperi de la parterul spitalului nou, unde funcționa o parte din Compartimentul de chirurgie plastică și reparatorie. La momentul de față, totul este pregătit pentru venirea computerului tomograf, iar instalarea lui, după cum a declarat managerul spitalului, să fie gata până la sfârșitul lunii iunie.

Spitalul urmează să achite, lunar, timp de 5 ani, rate, iar la finalul perioadei contractate echipamentul îi va intra în proprietate. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentGropi europene la Bicaz
Articolul următorZilele Orașului Piatra Neamț 2015: animatori pe picioroange, fachiri și statuete vii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.