dj-projectZilele Bicazului sunt aproape, iar autoritățile locale par să-și fi făcut temele în acest sens, încercând să pună la punct un program care să satisfacă toate gusturile. Astfel, în ultima ședință de Consiliu Local, au fost alocate și sumele pentru organizarea momentelor festive care vor „îmbrăca” Bicazul, vreme de 6 zile, în haine de petrecere.

Programul este următorul:

Vineri, 21 octombrie, în intervalul orar 16.00 – 18.00, la Biblioteca ”Mihai Eminescu”, va avea loc o dezbatere cu tema ”Bibliotecă – autori – carte”. Tot în programul Zilelor Bicazului a fost inclus și Balul bobocilor de la Liceul ”Carol I” din Bicaz. Petrecerea caroliștilor va începe la ora 19.00, aceștia invitând-o la bal pe cântăreața de muzică dance-house, Raluka (Alexandra Raluca Nistor).

Sâmbătă, 22 octombrie, în intervalul 9.00 – 12.00, în Piața Centrală va avea loc ”Târgul Montana”, eveniment care include vizitarea expoziției zootehnice a crescătorilor de animale de pe Valea Bicazului, expoziția de produse agricole și meșteșugărești, festivitatea de premiere a crescătorilor de animale și festivalul culinar. Între 9.00 și 15.00, la bazele sportive ale Bicazului vor avea loc întreceri sportive (minifotbal, handball, ”mini mountaine bike”, tenis de câmp, șah ș.a. Între 12.00 -14.00 elevii de la Școlile Nr. 1 și Nr. 2 se vor întrece în desene pe asfalt, iar la Casa de Cultură, cu începere de la ora 16.00, cuplurile de aur ale Bicazului vor fi sărbătorite și premiate.

Duminică, 23 octombrie, este ziua centrală a evenimentului, de la ora 13.00 și până la ora 22.00, pe stadionul ”Cimentul”, bicăjenii și cei de pe Valea Muntelui vor avea ocazia să petreacă cu vârf și îndesat. După cuvântările oficialităților, urmează un lung spectacol de muzică ușoară, populară, folk, lăutărească, unde sunt așteptați să urce pe scenă: DJ Project, Raoul, Sorin Filip, Ansamblul folcloric ”Floricică de la Munte”, Ansamblul folcloric ”Floare de Colț” al Casei de Cultură, Frații Păun (concert de muzică lăutărească), Grupul folk ”Eu cred”. Pe scenă vor mai urca și elevii școlilor gimnaziale din Bicaz. La sfârșit, cei prezenți pe stadion, vor avea ocazia să vadă un spectacol de artificii.

Marți, 25 octombrie, Zilele Bicazului continuă cu începere de la ora 10.00, la Monumentul Eroilor, cu ocazia Zilei Armatei Române, autoritățile locale alături de cei interesați se vor depune coronae, ca, mai apoi, de la ora 12.00, la Centrul Cultural Izvorul Muntelui, să înceapă festivalul plăcintelor – ediția a II-a. În aceeași, la Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe va avea loc slujba vecerniei, închinată Sf. M. Mc. Dimitrie (hramul Bisericii parohiale 1 Bicaz).

Miercuri, 26 octombrie, credincioșii sunt invitați să participe la Sfânta Liturghie – hramul bisericii.

Ziua de sâmbătă, 29 octombrie, a fost inclusă și ea în Zilele Bicazului, astfel că, la Casa de Cultură a orașului, de la ora 13.00, sub tema ”150 de ani de Dinastie”, va avea loc o expoziția de pictură ”Ochii Reginei Maria”, semnată Pictor C. Frînculescu, din București. Cu această ocazie, Liceul ”Carol I” va primi o lucrare care-l reprezintă pe regale Carol I, semnat de artistul amintit. Totodată, va fi susținut și un simpozion pe tema regalității.

Cheltuielile cu Zilele Bicazului se ridică la 65.000 de lei, aportul Consiliului Județean fiind de 30.000 de lei. Potrivit unei anexe a HCL, DJ Project și Raoul, interpreții așteptați să evouleze în fața bicăjenilor, vor încălzi atmosfera pentru 19.000 de lei. (M.T.)

Articolul precedentANM: O nouă avertizare de ninsori, ploi şi vânt puternic!
Articolul următor20 de dosare înregistrate într-o oră pentru Casa Verde
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.