foto-casa-verdeNumit director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț în 3 octombrie, în urma unui concurs desfășurat la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Iulian Jugan explică modul în care APM Neamț gestionează programul din aceste zile, când se primesc dosarele pentru acordarea de finanțări nerambursabile prin programul Casa Verde. Județului Neamț i-au fost alocaţi 1.403.760 de lei, iar solicitanții s-au adunat la coadă încă de duminică. Depunerea dosarelor a început luni, 10 octombrie, programul oficial de înscriere fiind în perioada 10-24 octombrie, însă, dat fiind numărul mare de solicitanți din prima zi, acesta se poate încheia mult mai repede, odată cu epuizarea fondurilor alocate.

„Am constatat că numărul solicitanților este destul de mare în raport cu fondurile existente, alocate județului Neamț. Sunt înregistrate aproximativ 20 de dosare într-o oră. Totul se face în baza unui soft care arată, pe măsură ce se înregistrează câte o solicitare, ce fonduri mai rămân disponibile. La epuizarea întregii sume destinate județului Neamț, programul se blochează”, a adăugat Iulian Jugan.

Dosarul trebuie depus personal de solicitant, în cadrul sesiunii de depunere primindu-se doar o cerere de finanțare pentru un singur proiect aferent unui singur imobil. „Vreau panouri solare pentru gospodăria proprie. Sunt de la Gherăiești și am venit de astă seară, de la ora 5. Am poziția 204 pe listă. Vreau 6.000 de lei pentru panouri. Cred că apuc să intru astăzi, pentru că, la ora 10, erau deja 60 de persoane intrate. Nemulțumiri avem doar cu frigul, nu cu organizarea”, a spus Petrișor Puțanu.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentZilele Bicazului: Petrecere cu DJ Project, Raluka și Raoul – Programul complet
Articolul următorFinanţele regionale caută şef!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.