zapada-piatra-01Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de vreme nefavorabilă, care intră în vigoare din noaptea de 10/11 octombrie, de la ora 2:00.

Avertizarea este valabilă până pe data de 13 octombrie, la ora 10:00 şi prognozează „ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte la munte”.

„În intervalul menţionat, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local 40-50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane. Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55-65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70-80 km/h, viscolind ninsoarea”, potrivit ANM.

Marţi, 11 octombrie, ANM va actualiza prezentul mesaj privind evoluţia şi intensitatea precipitaţiilor, cu deosebire din zona Moldovei şi a Carpaţilor Orientali şi Meridionali. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCătălin Drăguşanu s-a înscris în PNL
Articolul următorZilele Bicazului: Petrecere cu DJ Project, Raluka și Raoul – Programul complet
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.