zapor 02

Deși temperaturile aerului au crescut considerabil și există riscul ca ghețurile de pe râul Bistrița să se dezghețe și să provoace inundații, situația este sub control. Reprezentanții SGA Neamț spun că monitorizarea râului se desfăşoară permanent și deocamdată nu se pune problema intervențiilor sau a stării de alertă.

”Pe râul Bistriţa amonte de acumularea Izvoru Muntelui aglomerările de gheţuri se manifestă pe o lungime totală de 10,60 km, cu grosimi variabile, de la 0,20 m la 4,00 m, fără a se produce blocarea secţiunii de scurgere a apei. Tronsonul pe care se manifestă fenomenul este amonte de viaductul Poiana Largului până în aval, 600 m punte Dreptu, comuna Poiana Teiului. În amonte de acest sector râul curge liber, având gheaţă la maluri. Nu se înregistrează transport de zai. Nu s-au înregistrat creşteri artificiale ale nivelului apei, nivelul gheţurilor fiind parţial coborât pe mijloc. Fenomenul este supravegheat şi monitorizat, și nu se înregistrează  probleme deosebite”, a spus ing. Ioan Păvăleanu, director SGA Neamț.

Evoluția zăporului de pe râul Bistrița este monitorizată în permanență și de echipajele ISU Neamț precum și de reprezentanții CLSU ai comunei Poiana Teiului. (I.C.)

Articolul precedentLaurenţiu Leoreanu: “Rămân în PDL”
Articolul următorPermanența din Dărmănești are un nou sediu