pietricica turism

Trei persoane au ajuns, la finele săptămânii trecute, la Spitalul Județean Neamț, după ce au căzut victime ale unor agresiuni. Primul a fost un roznovean de 65 de ani, care a ajuns vineri pe mâna cadrelor medicale, fiind diagnosticat cu un traumatism cranio-facial. După ce i-au fost acordate îngrijirile medicale, bărbatul a fost lăsat să plece acasă.

Sâmbătă, la UPU au ajuns alți doi bărbați, unul din Piatra Neamț, iar celălalt din Dumești, ambii fiind diagnosticați cu traumatism cranio-facial, iar cel din urmă și cu o fractură de piramidă nazală. În ultima zi a săptămânii trecute, la UPU au ajuns trei persoane, o femeie de 26 de ani și doi bărbați, unul de 27, iar celălalt de 32 de ani, victime ale unor accidente de circulație, toți trei suferind răni ușoare. Bărbatul de 27 de ani a fost diagnosticat cu mai multe contuzii și traumatism cranio-cerebral minor, dar și cu o contuzie a umărului drept, în timp ce tânăra de 26 de ani s-a ales cu un traumatism cranio-facial și o contuzie a piramidei nazale.

Cât îl privește pe bărbatul de 32 de ani, acesta s-a ales doar cu o contuzie a piciorului drept și a cotului. Tot duminică, la UPU a ajuns și o femeie de 50 de ani care a ingerat, din greșeală, un plic de cloramină, o substanță pe bază de clor și amoniac, folosită ca dezinfectant pentru diverse suprafețe. Personalul medical i-a făcut spălături gastrice pentru îndepărtarea substanței toxice din organism, după care femeia a fost internată pentru investigații amănunțite. (A.S.)