Votaţi pentru dreptate, votaţi pentru democraţie!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Decembrie este luna în care aniversăm căderea regimului comunist, este luna în care românii şi-au câştigat dreptul de a vota liber şi fără constrângeri. Decembrie este, anul acesta, şi luna alegerilor şi se cuvine să onorăm aniversarea mergând la vot şi provocând căderea regimului Băsescu, un regim autoritar ce s-a apropiat, mai ales în felul în care foloseşte politic serviciile secrete, de regimul comunist. Şi Pinochet în Chile şi Saddam în Irak şi Mubarak în Egipt – şi lista este mult mai lungă – au avut sprijinul americanilor şi potenţialele democraţii din aceste zone au eşuat în crunte dictaturi. Mugurii unui astfel de regim au prins contur şi pe la noi şi acesta este principalul motiv pentru care – mai mult ca oricând în ultimii 23 de ani – trebuie să mergem la vot şi să stopăm, cât încă se mai poate, tendinţele dictatoriale ale celui mai nefast preşedinte pe care l-a avut România.

Miza alegerilor de duminică nu mai constă doar în schimbarea unor politicieni cu alţi politicieni, în schimbarea unor privilegiaţi cu alţi privilegiaţi, ci ţine de resorturile intime ale democraţiei. Uniunea Social Liberală este hotărâtă să ofere românilor o nouă constituţie, care să nu mai permită în veci – şi nimănui – abuzurile pe care le-a făcut actualul preşedinte. USL este hotărâtă să aducă în faţa legii toţi hoţii regimului Băsescu şi să facă dreptate până la capăt. USL este hotărâtă să schimbe radical modul de a face politică, să fie în slujba cetăţenilor şi nu deasupra lor.

Suntem în faţa unui vot decisiv pentru viitorul României pentru mulţi ani de aici înainte. Sondajele de opinie conturează deja victoria Uniunii Social Liberale. Avem nevoie de votul dumneavoastră, al celor care vreţi, cu adevărat, să vedeţi că se schimbă ceva în bine, pentru ca această victorie să fie totală şi să permită noii puteri să-l ţină pe Băsescu pe post de bibelou de Cotroceni. Numai o victorie zdrobitoare îl va transforma pe autointitulatul “jucător” în mult mai constituţionalul “arbitru” (sau albitru, dacă e să folosim o terminologie consacrată pe Borzoghean!)

Ştim din surse proprii că unii contracandidaţi ai noştri se pregătesc puternic pentru a frauda alegerile. Putem să împiedicăm acest lucru doar dacă vom merge cu toţii  la vot nelăsând pe nimeni să îşi exprime dorinţa politică în locul nostru.

Pentru acestea şi pentru altele pe care n-am simţit nevoia să le mai repetăm – pentru că le ştiţi foarte bine – vă invităm să votaţi candidaţii USL, poziţia 2 pe buletinul de vot. Nu va fi perfect după 10 decembrie, dar cu siguranţă va fi mai bine. Şi va fi altceva!

Sondaj de opinie

Vasile Cătălin Drăguşanu (USL)  59,63 %
Toader Mocanu (ARD)                 14,85 %
Constantin Călin (PP-DD)            14,58 %
Romeo Panaitescu (PRM)              2,68 %
Costache Lupu (PP)                        1,07 %
Jean Paul Bonteanu (PER)             0,96 %
NS/NR                                               8,90%

Efectuat în perioada 4-6 decembrie, pe un eşantion reprezentativ de 1209 persoane;

Marjă de eroare este de  +/- 2,8%;

Efectuat de Fundaţia pentru Drepturile Cetăţeanului, la comanda USL Neamţ.

 

Articolul precedentCrîșmariu: Hotărâți-vă viitorul. Votați poziția 7 pe buletinul de vot.
Articolul următorTT-ul pleacă la Teatrul Odeon