* individul a cerut 13.700 de euro pentru a obţine 6 carnete de şofer
* ofiţerii anticorupţie vor stabili dacă o parte din bani erau pentru personalul de la „Permise” sau traficantul doar se lăuda

Cunoscutul Sorinel Voroneanu (47 de ani) din Bârgăuani, abia trimis în judecată într-un alt dosar, a fost arestat, ieri, de Tribunalul Neamţ, la propunerea procurorilor DNA Bacău. Individul este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani,  şi participaţie improprie la fals intelectual.
„În datele de 22 și 24 octombrie 2014, inculpatul Voroneanu Sorinel a pretins de la o persoană suma totală de 13.700 de euro, din care a primit efectiv suma de 1.000 de euro, promiţând că îşi va exercita influenţa pe lângă funcţionari din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Neamţ, în vederea emiterii în mod fraudulos de permise de conducere, atât pentru ea cât şi pentru alte cinci persoane”, se arată în comunicatul DNA Bacău. „Pentru a ascunde adevărata provenienţă a acestei sume de bani, ca preţ al exercitării influenţei pretinse, la data de 24 octombrie 2014, inculpatul i-a cerut persoanei respective să încheie un contract autentic de împrumut pentru suma de 1.000 de euro cu un apropiat de-al său. Documentul respectiv a fost autentificat în aceeași zi, fără ca notarul public să aibă cunoştinţă de fictivitatea acestuia. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”.
Ofiţerii DGA Neamţ vor continua verificările pentru a stabili dacă, la fel ca în alte situaţii, Voroneanu doar s-a lăudat că are cunoştinţe sau chiar pregătea banii pentru cineva de la Serviciul de permise şi înmatriculări. Am încercat să obţinem un punct de vedere de la şeful serviciului, dar comisarul şef Ioan Simionel este în concendiu în această perioadă.

Năravul din fire se lecuieşte numai după gratii

Sorinel Voroneanu a fost trimis în judecată tot pentru trafic de influenţă pe 23 octombrie anul acesta. Dosarul este pe rolul Tribunalului Neamţ, a trecut de camera preliminară şi are termen pe 18 decembrie. În această cauză Voroneanu este judecat pentru că le-a spus rudelor lui Paraipan (Dumitru Lăcătuşu, de 42 de ani, din Târgu Neamţ) că ar putea apela la o cunoştinţă de-a sa pentru a-l elibera pe „războinic”. Paraipan fusese arestat, în 2013, pentru că a aruncat cu pietre în poliţiştii care tocmai îi încătuşaseră o rudă. Ironia sorţii a făcut ca ruda respectivă să fie eliberată după câteva zile, iar Paraipan să primească mandat pentru ultraj. Familia lui a încercat prin tot felul de metode să-l „scape” , iar cea mai „sigură” a fost tot colecta de euro pentru a „mitui magistraţii”. Voroneanu nu avea, însă, niciun fel de trecere în faţa judecătorilor, aşa că mandatul lui Paraipan a fost prelungit, fapt ce a sporit agitaţia rudelor sale. Numai că, între timp, anchetatorii aflaseră că neamurile Copoţ şi Lăcătuşu au strâns câteva mii de euro în numele eliberării lui Paraipan şi au făcut dosare penale atât pe numele lui Voroneanu, pentru trafic de influenţă, cât şi pe numele altor cinci indivizi, inclusiv Paraipan, pentru cumpărare de influenţă.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentInterviu cu Ioan Fiterău, director general la URBAN
Articolul următorUnii vrea să fie mari

1 COMENTARIU

  1. cand te bagi in troaca , te mananca porcii !!!afacerile cu tiganii te duc la parnaie !!! vezi cazul bercea mondial – basescu et sa company

Comments are closed.