upu2

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Neamț este cea mai căutată în rândul voluntarilor. Din cele 24 de contracte încheiate de Spitalul Județean Neamț în cursul anului trecut care mai sunt valabile și astăzi, 15 sunt pentru UPU-SMURD, iar câte trei pentru secțiile de Chirurgie Generală, Ortopedie și Pediatrie. Majoritatea voluntarilor sunt absolvenți de studii postliceale, dar și elevi de liceu. Cu adevărat interesant este, însă, faptul că unul dintre voluntari este absolvent al facultății de medicină, specializarea Stomatologie, iar acum își desfășoară activitatea în secția ORL. Nu este primul caz de acest gen.

„Și anul trecut am avut un alt absolvent de medicină, tot de la Stomatologie, care a făcut voluntariat la noi”, ne spune juristul Carmen Chibea, de la Oficiul juridic al SJU Neamț. Deşi nu este recunoscut ca vechime în muncă, voluntariatul reprezintă, totuși, un avantaj la concursul de angajare, deoarece înseamnă experienţă prin practica dobândită într-o unitatea sanitară cu paturi.

Explicația pentru care majoritatea solicitărilor sunt pentru Unitatea de Primire Urgențe este una cât se poate de simplă. „La UPU te lovești de o multitudine de situații și de cazuri, din toate domeniile. De aceea, și experiența pe care o capeți este pe măsură și probabil de asta Unitatea de Primire Urgențe este atât de căutată”. Contractele de voluntariat se încheie pe o perioadă de trei luni, cu posibilitate de prelungire, la solicitarea voluntarului. Și, așa cum aminteam de la bun început, faptul că majoritatea contractelor de voluntariat încheiate anul trecut sunt valabile și astăzi demonstează interesul pe care-l au cei care au ales să facă această activitate „pro bono”. Mai mult decât atât, solicitările continuă să vină.

„Numai de la începutul acestui an, am încheiat 27 de contracte, iar acum avem, deja, alte dosare în lucru. Din totalul contractelor încheiate în 2014, patru sunt pentru secția de Anestezie-Terapie Intensivă și câte trei pentru Chirurgie Generală, Ortopedie și Pediatrie”, a mai precizat jr. Carmen Chibea. (A. SÎRBU)

Articolul precedentPrenume la modă în Neamţ
Articolul următorElevii și-au ales reprezentanții la nivel național