volei-romania-muntenegruvolei-elvetia-bulgariaNaţionala feminină de volei a României a învins în trei seturi şi Muntenegru, în al doilea meci al turneului de la Piatra Neamţ, din cadrul grupei E a preliminariilor Campionatului European din 2017.

Tricolorele şi-au adjudecat cele trei acte la 17, la 19 şi la 15, după o partidă în care nu au avut deloc emoţii în privinţa obţinerii victoriei.

Pentru echipa antrenată de italianul Davide Delmati, cele mai multe puncte au fost reuşite de Ana Maria Cazacu (11) şi Adina Salaoru (10).

A fost al doilea succes consecutiv, după izbânda cu acelaşi scor, 3-0, înregistrată joi, 22 septembrie, în faţa Elveţiei.

Astfel, Salaoru şi compania s-au calificat la barajul tur-retur pentru accederea la EURO 2017, unde vor întâlni Ungaria. Manşa întâi va avea loc pe 1 octombrie, tot în Sala Polivalentă pietreană. Returul se va desfăşura pe 9 octombrie pe tărâm maghiar.

În al doilea meci al zilei, Bulgaria a depăşit greu Elveţia, scor 3-2.

Astăzi, 24 septembrie, în ultima zi a turneului preliminar de la Piatra Neamţ, România înfruntă lidera grupei Bulgaria (ora 17:00), iar Muntenegru luptă cu Elveţia (19:45). (Ana MOISE; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)