pietricica turism

suceava-accident-smurd-01suceava-accident-smurd-02O ambulanţă SMURD a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a fost implicată, vineri, 23 septembrie, într-un grav accident rutier în satul Călugăreni (comuna Adâncata), potrivit paginii de Facebook a ISU Suceava.

Un autoturism, în care se aflau 4 persoane, a intrat pe contrasens, într-o curbă deosebit de periculoasă, izbindu-se frontal de ambulanţa SMURD aflată în misiune.

“La faţa locului, s-au deplasat militarii de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu 4 autospeciale şi două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava. Până la sosirea salvatorilor, col. Radu Ţipişcă, şef Serviciu Prevenire din cadrul ISU Suceava, care se deplasa spre domiciliu, a acordat primul ajutor medical victimelor. Ulterior s-a constatat că numărul victimelor accidentului a fost de 8, 9 fiind numărul persoanelor implicate în accident”, se precizează în postarea de Facebook.

Un film al intervenţiei, AICI.

Pompierii militari au luat măsurile specifice de siguranţă, concomitent cu operaţiunile de acordare a primului ajutor medical. Toate victimele se aflau în stare de conştienţă şi au fost transportate la UPU Suceava, fiind supuse investigaţiilor medicale amănunţite. Personalul de pe ambulanţa SMURD a suferit răni uşoare, fiind, de asemenea, investigat la UPU Suceava. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)